K1 i Boks

Što sada? Wilder ima 30 dana za razmišljanje i odluku!

Deontay Wilder
 John Gurzinski / AFP
Ugovor za borbu koji je potpisao uoči revanša s Tysonom Furyjem, Deontayju Wilder nudi mogućnost trećeg dvoboja - ukoliko ovaj koji se noćas održao u Las Vegasu izgubi! Sada je samo na njemu odluka hoće li i treći put ući u ring s "Kraljem Cigana". Za nju ima točno 30 dana!

Na press konferenciji poslije boksačkog spektakla u Las Vegasu nismo mogli vidjeti sada već bivšeg WBC prvaka svijeta Deontayja Wildera. "Brončani Bombarder" je prevezen u bolnicu, no njegov glavni trener Jay Deas je zauzeo prilično vruću stolicu na pozornici. Otkrio je kako je njegov pulen dobro i da nije ozbiljnije ozlijeđen.

"Ima malu posjekotinu u uhu, možda mu je utjecala na rad ekvilibrijuma. To će mu zaštiti. Ali osim toga je dobro. Imao je vrlo čvrstu borbu s vrlo čvrstim protivnikom. Imao je težak meč krajem prošle godine, sada i ovaj dvoboj. Treba mu dati malo vremena da se oporavi, da uživa u vremenu s obitelji", izjavio je Deas koji nije komentirao ozljedu noge spomenutu od strane Wildera u intervjuu odmah nakon meča.

Iako još uvijek nije razgovarao sa svojim učenikom pa niti ne zna njegove planove i želje, glavni trener ipak čvrsto vjeruje da ćemo vidjeti i treći dvoboj...

"Vjerujem da... koliko ga poznajem, apsolutno će htjeti revanš. Mislim da su ova dva boksača već pružila svijetu dva sjajna meča. Publika sigurno želi treći, mi bi htjeli treći, vjerujem da i Tysonova strana to želi... Tako da mi se treći dvoboj čini prirodnom stvari. Mislim da ćete to vidjeti", zaključio je Deas.

I Wilderov promotor Shelly Finkel je bio na pozornici tijekom press konferencije. Niti on nije želio govoriti u Deontayjevo ime, ali je iskazao svoje mišljenje...

"Deontay će uzeti neko vrijeme vrijeme, ali vidjet ćete revanš. On sada ima 30 dana da bi odlučio. No, vjerujem da ćete ovu dvojicu vidjeti ponovno zajedno u ringu!", zaključio je Finkel.

Linker
14. travanj 2024 18:39