K1 i Boks

Stručnjaci izabrali najbolje teškaše današnjice: Hrgović uz bok Usyku, tri Britanca ispred Wildera!

Tyson Fury i Filip Hrgović
 John Gurzinski / AFP, Alen Medjic / CROPIX
Ugledni The Ring Magazine osvježio je svoju rang-listu u teškoj kategoriji

The Ring Magazine još od 1925. godine zaslužan je za možda i najcjenjenije ljestvice u svijetu boksa, a iste, prema njihovom objašnjenju, slažu stručnjaci iz cijeloga svijeta.

"Dijele se mišljenja, vodi se rasprava, a konačna odluka o tome tko će biti kako rangiran donosi se na demokratski način. Zvuči lako, ali to može biti težak i dugotrajan proces", stoji u objašnjenju uglednog medija.

Pa kako onda izgleda novi teškaški poredak prema The Ringu?

Očekivano, na prvom je mjestu neporaženi WBC-ov prvak Tyson Fury (30-0-1, 21 KOs) koji je svladavši Deontaya Wildera po drugi puta u karijeri osvojio i The Ring titulu u teškoj kategoriji. 'Kralju Cigana' to je, podsjetimo, prvi put pošlo za rukom 2015. kada je šokirao svijet pobijedivši Vladimira Klička.

LAS VEGAS, NEVADA - FEBRUARY 22: Tyson Fury puts on a green tie as he leaves the ring following his win by TKO in the seventh round against Deontay Wilder in the Heavyweight bout for Wilder's WBC and Fury's lineal heavyweight title on February 22, 2020 at MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada.   Al Bello/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Al Bello/Getty Images/AFP

Zbog navedenog je Fury upravo i na ovoj listi predstavljen kao prvak, a potom slijedi poredak 'izazivača' koji predvode još dvojica britanskih predstavnika.

Naime, prvi na tom poretku je vlasnik WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojaseva - Anthony Joshua (23-1, 21 KOs), a odmah do njega je WBC-ov privremeni prvak i obvezni izazivač - Dillan Whyte (27-1, 18 KOs).

Treće mjesto pripalo je bivšem WBC-ovom prvaku Deontayu Wilderu (42-1-1, 41 KOs). Odmah iza američkog nokautera smjestio se onaj kubanski - Luis Ortiz (31-2, 26 KOs). Top 5 na poretku 'izazivača' zatvara bivši prvak Andy Ruiz Jr. (33-2, 22 KOs).

Slijede potom Alexander Povetkin (35-2-1, 24 KOs), Joseph Parker (27-2, 21 KOs), Michael Hunter (18-1-1, 12 KOs), Oscar Rivas (26-1, 18 KOs), a 10. mjesto pripalo je idućem suparniku Anthonyja Joshue - Kubratu Pulevu (28-1, 14 KOs).

Zagreb, 080918.
Arena Zagreb.
Team Sauerland, boks, Zagreb Fight Night, WBC, Filip Hrgovic - Amir Mansour.
Na fotografiji: Filip Hrgovic (Hrvatska) - Amir Mansour ( USA).
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
Filip Hrgović

The Ring je uz sve spomenute naveo i koji se to boksači nalaze na korak do samog ulaska u njihovo najelitnije društvo, a među pet navedenih imena nama je posebno u oko upalo ono najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića koji je s 10 pobjeda iz 10 profesionalnih nastupa svoje mjesto pronašao u krugu koji još čine Efe Ajagba, Daniel Dubois, Agit Kabayel i čovjek koji je nakon velike dominacije u lakoteškoj prešao u teškaše - Oleksandr Usyk.

The Ring Magazine teškaški ranking:

Prvak: Tyson Fury

1: Anthony Joshua

2: Dillian Whyte

3: Deontay Wilder

4: Luis Ortiz

5: Andy Ruiz Jr.

6: Alexander Povetkin

7: Joseph Parker

8: Michael Hunter

9: Oscar Rivas

10: Kubrat Pulev

Na korak do TOP 10: Efe Ajagba, Daniel Dubois, Filip Hrgović, Agit Kabayel i Oleksandr Usyk

Linker
26. travanj 2024 12:42