K1 i Boks

Till: Stipe misli da može boksati s Furyjem, ali ne može!

Darren Till i Tyson Fury
 Tyson Fury/Instagram
Sve je izglednije i izglednije da ćemo linearnog svjetskog boksačkog prvaka, Tysona Furyja, gledati i u MMA borilištu. Britanac je sam najavio prelazak u drugi sport, a sudeći prema komentarima ljudi koji su oko njega, čini se kako je "Kralj Cigana" ozbiljan.

Bivši UFC izazivač u velter kategoriji Darren Till smatra da je prilično izvjesno da ćemo Furyja gledati u slobodnoj borbi. Ako treba procijeniti koliki je to postotak, onda bi ga procijenio na 70 posto. Trideset, smatra, je posto šansi da nikada neće postati MMA borac.

"Mislim da je 70/30. 70 za DA, 30 za NE! Morate shvatiti da je boks mnogo drugačiji sport od MMA-ja. On u boksu zarađuje mnogo novca, trenutačno je jedan od top 3 boksača svijeta u teškoj kategoriji. Volio bih ga ipak vidjeti u mečevima koji će imati i više taj zabavni dio!", izjavio je bivši UFC izazivač u intervju za BT Sport.

Till vjeruje da je motivacija ključan faktor, a borca se može motivirati ili novcem ili izazovom. Stipe Miočić bi, prema Britancu, bio odličan izbor i odlična motivacija!

"Ovdje će se raditi o tome koliko će njemu to sve zabavno biti i protiv koga bi se trebao boriti. Možda bi se Stipe htio okušati i vjerojatno smatra da bi mogao boksati s Tysonom. Ja ne vjerujem u to. No, nadam se da bi se meč mogao dogoditi", dodao je.

I Till i Fury dijele istog menadžera pa je logično da ga UFC borac podupire u njegovom naumu.

"Mi smo isti menadžment, dio smo MTK agencije. Što god se dogodilo, ja ću ga podupirati. Ja uvijek podupirem svoj tim", zaključio je Till.

Linker
15. travanj 2024 05:22