K1 i Boks

Tko je momak koji je dobio čast vratiti boks pred svjetla reflektora?

Floyd Mayweather Jr., Terence Crawford i Shakur Stevenson
 Instagram
Čast biti glavnom zvijezdom prvog boksačkog programa nakon karantene dobio je mladi Shakur Stevenson

Boks se službeno vraća i to za samo dva dana. U utorak 9. lipnja, jedan dio MGM Grand dvorane u Las Vegasu poslužit će kao pozornica za prvu od šest priredbi koje će u nizu odraditi Top Rank promotorska kuća. Boksač oko kojeg će se program vrtjeti je pomno i pažljivo odabran. Bit će to Shakur Stevenson, 22-godišnjak kojem se prognozira fantastična karijera, a ovim putem za njega bi trebalo saznati najviše ljudi do sada. Nema sumnje kako će svaki pravi boksački fan popratiti ova događanja nakon punih tri mjeseca nedostatka sadržaja.

Stevenson je boksač koji će krajem ovog mjeseca napuniti 23 godine, a veliko predstavljanje imao je na Olimpijskim igrama u Rio De Janeiru, gdje je kao 19-godišnjak došao do srebrne medalje u bantam kategoriji. Nedugo nakon toga krenula mu je profesionalna karijera, a Top Rank je vrlo brzo odlučio pobrinuti se za istu. Stevenson nije dugo razmišljao kad su mu stavili ugovor na stol.

Do sada je odradio 13 mečeva, u svima upisavši pobjedu, od toga sedam puta nokautom. Najvažniju je ostvario u listopadu prošle godine, kad je jednoglasnom odlukom nakon 12 rundi savladao Joeta Gonzaleza, tim putem osvojivši WBO titulu prvaka perolake kategorije. Nju ovim putem neće braniti, ali je Top Rank kao najavu meča objavio prisjećanje na osvajanje iste. Taj video možete pogledati ispod ovog odlomka.

Dosadašnje izjave mladog Shakura daleko su od skromnog, a najviše se voli uspoređivati s Floydom Mayweatherom, unatoč tome što je čovjek koji se dijelom brine za njegovu karijeru još jedan velikan, Terence Crawford. Tako smo mogli čuti izjave da je već sada bolji nego što je Mayweather bio u njegovim godina te da je sposoban nadmašiti Floydove rezultate, uključujući njegovih fantastičnih 50-0.

Kvalitete ovog boksača najviše se ističu kroz brzinu i tehniku, ali već sada je vrlo dobar u psihološkim igrama sa svojim protivnicima, a to je nešto što mnogi dobije u tek kasnijoj fazi karijere. Bob Arum ga obožava i govori kako već sad posjeduje sve što je potrebno za superzvijezdu. Zbog toga je rijetko koga začudilo što je upravo on boksač koji će vratiti boks na veliku scenu.

U utorak 9. lipnja u ring će protiv njega ući već unaprijed otpisani Felix Caraballo. Naravno da je riječ o pomno odabranom protivniku, s kojim nova zvijezda ne bi trebala imati problema. Top Rank ovim putem radi planski i cilj je mladog šampiona predstaviti široj publici. Nakon toga će uslijediti idući meč u kojem će braniti titulu. Tko zna, možda još uvijek u ovih pandemijskim uvjetima za koje se još uvijek ne zna koliko će potrajati.

Linker
20. travanj 2024 15:43