K1 i Boks

'To što ima Wilder još nikad nisam vidio! Fury? On me podsjetio na Muhammada Alija...'

 Screenshot (YouTube)
Bob Arum iz Top Ranka, inače i jedan od promotora Tysona Furyja, iznio je svoju analizu teškaša koji će se obračunati 22. veljače u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni. Arum je na jedan zanimljiv način opisao Deontaya Wildera, dok je 'Kralja Cigana' usporedio s boksačkim velikanima...

Fury i Wilder već su se obračunali u prosincu 2018. godine, a nakon 12 rundi boksa i po nekima kontroverzne sudačke odluke obojica su zadržali status neporaženih. Njihov novi susret mogao bi to promijeniti...

Arum, koji je u svijetu boksa prisutan već više od pedeset godina, tvrdi da nikada nije vidio udarac moćan poput onog koji se skriva u Wilderovoj desnoj ruci.

"Nisam još vidio nekoga s toliko moći u jednom udarcu. Nikad nisam vidio ništa slično. To je zapravo još istaknutije činjenicom da on ne zna boksati. On je užasan boksač. On je primjer toga kako ne smijete boksati, ali ima čovjek tu desnu ruku i ona je poput lasera koji će pronaći najugroženiji dio njegovog protivnika", na zanimljiv je način Arum analizirao 'Brončanog bombardera'.

S druge strane, Furyja je usporedio s boksačkim velikanima.

"U njemu ima malo Alija, malo Georgea Foremana... On je objedinio puno jačih stvari iz njihovog boksa, a tu je ubacio i malo Roberta Durana. On je san svakog promotora i podsjetio me na razdoblje kad sam promovirao Alija. Ali je bio genijalan u samopromociji, ali ljudi su dosta zasluga za njegove riječi pripisivali meni. Ja, naravno, s time nisam imao nikakve veze. Isto vrijedi i za Furyja. Moj jedini utjecaj je taj da svojim zaposlenicima naredim da mu prenesu informacije o tome gdje i u koje vrijeme treba biti. Tysonu Furyju ne trebate govoriti što i kako da priča", zaključio je Arum čije izjave prenosi Boxing Scene.

Linker
20. travanj 2024 15:47