K1 i Boks

Tyson Fury: Imam važnijeg posla od borbe u UFC-u za kikiriki

Tyson Fury i Darren Till
 Tyson Fury/Instagram
Tyson Fury još jednom je prokomentirao mogući prelazak u MMA i potencijalnu borbu s nekim od UFC-ovih teškaša.

Iako je u posljednje vrijeme trenirao s UFC-ovim Darrenom Tillom te najavljivao suradnju s Conorom McGregorom, Fury sada tvrdi da nije pretjerano zainteresiran za ulazak u kavez. No, primamljivo mu zvuči boksački meč protiv Stipe Miočića, UFC-ovog prvaka koji nema ništa protiv ulaska u boksački ring.

Fury nakon povratka boksu čeka revanš protiv Deontaya Wildera, protiv kojeg je odradio neodlučen meč prošle godine. Iako ima i ponudu Conora McGregora, koji mu želi pomoći s treninzima, bivši boksački prvak svijeta tvrdi da se neće tako skoro okušati u MMA-u.

"Trenirao sam s Darrenom Tillom, on je sjajan momak i fantastičan mentor. Imam i ponudu Conora McGregora da dođem trenirati u Irsku. On je jedan od najvećih zabavljača na svijetu, napravio je sjajnu karijeru i najveći je magnet u borilačkom svijetu", rekao je Fury za TalkSport.

Na pitanje je li nakon okršaja s Wilderom spreman za MMA, Fury je odgovorio da će se u bilo kojem drugom sportu okušati tek kad završi boksačku karijeru.

"Nisam razgovarao s Danom Whiteom. Iskreno, imam važnijeg posla od ulaska u oktogon i borbe s UFC borcima za kikiriki. Boksam u najvećim mečevima na svijetu, a boks ima najveće svjetske mečeve", kaže Fury: "Kada završim tu karijeru, onda ću otići tamo i pozabaviti se svim tim borcima u UFC-u".

"Kralj cigana" osvrnuo se i na svog nesuđenog protivnika i bivšeg prvaka Anthonyja Joshuu, koji je u šokantnom ishodu ostao bez titule protiv Andyja Ruiza Jr.

"Dao je sve od sebe, ali te večeri nije bio dobar. Nije izgledao dobro, kao da nije želio biti tamo. Nije sramota ako niste dovoljno dobri, a dali ste svoj maksimum. Sramota je ne pokušati slijediti svoj san. A Joshua je uspio, prošao je put od dna do vrha. Ponosan sam na njega kao osobu i sportaša. Ruiz je težak protivnik za bilo koga. Ljudi ga podcjenjuju zbog njegovog izgleda, ali ne možete suditi knjigu po koricama", rekao je Fury koji je uvjeren da će dobiti priliku boriti se protiv Joshue u budućnosti.

"Sto posto sam siguran da će se dogoditi, mora. Imam ugovor na još tri borbe. Wilder je sljedeći, a onda ću se boriti s pobjednikom meča Joshue i Ruiza Jr. Ako Wilder izgubi od Luisa Ortiza (23. studenog), dobit će revanš s njim, a ja ću tražiti Joshuu ili Ruiza na isti datum", najavio je Fury.

"Lijepo je biti dio ove divizije. Teška kategorija se vratila u dane slave iz 70-ih i 80-ih godina. Bila je dosadna zbog dominacije braće Kličko, nitko nije vjerovao da ih se može pobijediti i nitko nije ni pokušao pružiti borbu. A sada imate pet-šest, čak i deset top teškaša koji se žele međusobno boriti. Sjajno je vrijeme za biti teškaš", zaključio je Fury.

Linker
18. travanj 2024 19:24