K1 i Boks

Tyson Fury: 'Ljudi između rundi sparinga piju uistinu svašta, ja sam pio pivo'

Tyson Fury
 OLI SCARFF / AFP
Još jedna zanimljiva izjava došla je od strane Tysona Furyja, nakon što je svjetski teškaški prvak po WBC-u upitan o navikama boksača tijekom sparinga. Opisao je što to neki boksači uzimaju za okrjepu između rundi, a onda je naveo i onog koji je u tom slučaju pio pivo. Naravno, sebe!

Sparinzi u pripremama za meč najčešće su naporniji od samih mečeva. To se naravno radi iz tog razloga da boksač bude spremniji i za više rundi nego što je propisano. Često se svaku rundu ili dvije mijenjaju sparing partneri, automatski s njima i stilovi, a boksač mora na sve to biti spreman odgovoriti. I to je nešto što tijelo izuzetno iscrpi pa ga je između rundi potrebno oporaviti.

To se najbolje radi tekućinom, a detaljnije je sve to opisao Tyson Fury u svom razgovoru za Daily Mail.

"Moraš uzimati tekućinu, moraš uzimati vodu ili što god imaš kod sebe. Kažem što god imaš kod sebe jer sam tijekom karijere, a cijeli sam život u boksu, vidio uistinu svašta. Neki su pili Coca Colu, neki Red Bull, a neki mliječne šejkove", rekao je Fury, da bi onda dodao:

"Vidio sam čak i jednog koji bi između rundi popio limenku piva. Da ne spominjemo imena... Tyson Fury. Haha, dobra stara vremena, zar ne?"

Fury je već ranije pričao o svojim nezdravim navikama tijekom treninga, pa čak i nakon povratka boksu u pravom izdanju. Ipak, njegov posljednji meč protiv Deontaya Wildera nam govori kako je ovog puta sve odradio na pravi način. Došao je u fantastičnoj formi, a posao teško da je mogao bolje odraditi. Upravo zbog toga on u svom vlasništvu ima WBC pojas svjetskog prvaka teške kategorije.

Linker
24. travanj 2024 20:51