K1 i Boks

Tyson Fury odabrao protivnika, u prosincu protiv boksača koji je navodno nokautirao Joshuu

Tyson Fury
 RINGO CHIU / AFP
Agit Kabayel odabran je za protivnika Tysona Furyja u njegovoj prvoj obrani WBC titule prvaka

Nakon što su neko vrijeme kombinirali s nekoliko imena potencijalnih protivnika, Tyson Fury i njegov tim odabrali su boksača koji će se 5. prosinca suprotstaviti Tysonu Furyju u njegovom prvom meču na britanskom tlu još od ljeta 2018. godine. To će biti neporaženi njemački boksač, Agit Kabayel, koji je od prvog trenutka najbolje kotirao.

Meč je potvrdio Furyjev britanski promotor, Frank Warren, koji je rekao kako su dozvolili boksaču da sam odabere protiv koga će u ring. On nije kalkulirao nego je odabrao momka koji ga može staviti na dobar test, kakav mu je svakako potreban prije ogleda s Anthonyjem Joshuom.

"Dali smo Tysonu boksača kojeg je on htio, a to je Kabayel. On sad ima 24 sata da potpiše ugovor ili idemo dalje. Neporažen je i ima pobjedu protiv Derecka Chisore. Bio je prvak Europe i rangiran je kod WBC-a. On je taj protivnik, naravno, ako potpiše ugovor u roku koji smo mu dali", rekao je Warren za Talksport.

Najzanimljivija priča oko Kabayela veže se upravo uz Joshuu. Naime, prošle se godine pojavila informacija kako je teško nokautirao Anthonyja Joshuu tijekom priprema za meč protiv Jarrella Millera (kasnije Andyja Ruiza Jr.) te da zbog toga Englez u meču protiv Ruiza nije bio onaj pravi. Nakon poraza od Ruiza, mnogi su upravo tu informaciju stavili u prvi plan, kao razlog poraza. Čak se pojavila informacija da je Joshua meč htio otkazati, ali da mu Eddie Hearn nije dozvolio. Hearn je na kraju sve to demantirao, čak izjavivši da Kabayel uopće nije bio dio njihovog kampa.

Kabayel se u srpnju vratio boksu nakon čak 16 mjeseci bez nastupa te je sudačkom odlukom nakon deset rundi savladao Evgeniosa Lazaridisa. To mu je bila 20 pobjeda iz jednako toliko nastupa, a njih 13 je ostvario nokautom. Ovaj boksač inače je član UFD tima Ivana Dijakovića te time i timski kolega mnogim poznatim hrvatskim borcima poput Roberta Soldića, Damira Belje i Antuna Račića.

Fury je ovaj meč organizirao nakon što su propali planovi trećeg meča protiv Deontaya Wildera, odnosno nakon što je Wilderu proteklo vrijeme tijekom kojeg je mogao aktivirati klauzulu o revanšu.

Hard work discipline patience and believing in your own strength always pays off I'm very happy for Agit Kabayel and Sükrü Aksu . There is nothing to lose just win shocks the world

Objavljuje Ivan Dijakovic u Ponedjeljak, 2. studenoga 2020.

Linker
25. travanj 2024 19:13