K1 i Boks

Tyson: UFC je popularniji od boksa, ali Jones bi se morao boriti sa mnom da zaradi ozbiljnu lovu

Mike Tyson
 Ding Ting / XINHUA / Xinhua via AFP
Nekoliko zanimljivih zaključaka donio je jedan od najboljih boraca u povijesti

Legendarni Mike Tyson progovorio je o stanju boksa te ga usporedio s UFC-om. U jednoj kratkoj analizi slavni je nokauter donio nekoliko zaključaka.

Nakon što je Charlie Mack primijetio da teškaški prvak danas ne uživa poštovanju u kakvom su nekoć uživali vladari kraljevske kategorije, Tyson mu je uzvratio da se jedan od razloga za tu promjenu krije i u tome što se boks danas mora natjecati s više borilačkih sportova.

"Danas je tu UFC, a vjerovali ili ne, danas se moramo natjecati i s hrvanjem", započeo je Mike, pa naglasio da ga se pozorno posluša:

"Slušaj ovo, ovo će biti zanimljivo. UFC je popularniji od boksa. Tu su brojke na strani UFC-a. Zar ne? Ali UFC-ov borac neće nikad biti bogatiji od prvoklasnog borca", poručio je Tyson koji je pod pojmom 'prvoklasni borac' mislio na elitne boksače.

Iron Mike potom je priložio i primjer:

"Da bi zaradio 100 milijuna dolara, Conor (McGregor) se morao boriti s Floydom (Mayweatherom). A, recimo, Jon Jones... On bi se morao boriti sa mnom ako želi zaraditi ozbiljnu lovu", zaključio je bivši svjetski boksački prvak.

Istaknimo da je Tyson baš u Jonesu našao savršen primjer jer UFC-ov prvak baš u ovim trenucima vodi veliku bitku sa svojim poslodavcem, a problem je, pogađate - u novcu.

Linker
23. travanj 2024 19:02