K1 i Boks

U subotu Glory 69: Plazibat u Düsseldorfu protiv petog teškaša svijeta, Grigorian brani titulu

Mozny vs. Plazibat
 Glory
Ove subote (12. listopada) u Düsseldorfu se održava 69. priredba trenutno vodeće svjetske kickboxing promocije, Gloryja. Glavna borba donosi okršaj za titulu lake kategorije između Marata Grigorijana i Tyjanija Beztatija, no nama će svakako najzanimljiviji biti drugi nastup u promocji trenutno najboljeg hrvatskog teškaša, Antonija Plazibata. Njega čeka okršaj s petim borcem Gloryjeve teškaške ljestvice izazivača, Tomasom Moznym.

Laka kategorija već neko vrijeme glasi za uvjerljivo najuzbudljiviju Gloryjevu diviziju. Marat Grigorian u svibnju je iz petog pokušaja uspio savladati Sitthichaija Sitsongpeenonga (treći puta za titulu) te je tako prekinuo dugi niz borca iz Tajlanda, koji je naslov prvaka uspješno obranio šest puta. On za svoju prvu obranu ipak neće imati šesti okršaj protiv Sitthichaija, tj. vjerojatno je i Gloryjevim matchmakerima već dosadilo ugovarati konstantno istu borbu, unatoč tome što su svaki put publici priuštila spektakl. Grigorian će titulu braniti protiv Tyjanija Beztatija iz Maroka koji je već jednom neuspješno napao titulu tijekom gore spomenute serije prošlog prvaka.

Glavni program još donosi međusobnu borbu njemačkih teškaša Mihaela Smolika i Mohameda Abdallaha, zatim sudar ponajboljih boraca poluteške, Luisa Tavaresa i Michaela Duuta, borbu srednje kategorije između Yousrija Belgarouia i Ulrika Bokemea te nastup bivšeg izazivača velter kategorije, Yoanna Kongola protiv Dmitrija Menshikova.

Ono nama najzanimljivije dogodit će se na uvodnom "Superfight" programu, koji se inače prenosi putem UFC Fight Pass servisa. Nakon više nego impresivnog debija u Parizu, gdje je odradio fenomenalan meč protiv Nordinea Mahieddinea, Antonio Plazibat dobit će priliku doći do "skalpa" jednog od najboljih boraca u promociji. Tomas Mozny slovački je borac rangiran na petom mjestu ljestvice izazivača teške kategorije. 202 cm visoki borac s razlogom nosi nadimak "Slovački div", a u promociji je nastupio četiri puta. Posljednji nastup datira mu na prosinac prošle godine, kad je podijeljenom odlukom bolji od njega bio Jahfarr Wilnis. Borbu prije upisao je pobjedu karijere, savladavši Daniela Škvora. Riječ je o sjajnom tehničaru koji rijetko kad prihvaća otvorenu borbu nego više voli nadmudrivanje sa svojim protivnikom. Vidjet ćemo kako će na to odgovoriti Plazibat koji se već više puta iskazao kao borac koji se najbolje osjeća unutar otvorenih razmjena udaraca sa svojim protivnicima.

Statistika kaže kako je Plazibat u svom prvom meču u promociji unutar devet minuta pogodio čak 153 udarca, a pamtimo i izjavu komentatora da je tempo meča bio kao da gledamo dva borca perolake kategorije. 25-godišnjak iz Solina ovim će putem sigurno pokazati još nešto novih tehnika koje je naučio u dvorani legendarnog Mikea Passeniera. Pobjeda mu donosi nešto čemu se još sredinom ove godine teško mogao i nadati. Mjesto među najboljim teškašima svijeta i priliku da vrlo brzo dođe do borbe za titulu ili mjesta u turniru četvorice boraca za idućeg izazivača, kakve Glory običava organizirati. Superfight Series ove priredbe prema rasporedu započinje u 19 sati te se nastup Plazibata može očekivati nešto iza 20 sati.

Glory 69 - Popis borbi

Glavni program
Laka kategorija 70 kgArmenia Marat Grigorian (c)vs.Morocco Tyjani Beztati
Teška kategorija 120 kgGermany Michael Smolikvs.Germany Mohamed Abdallah
Poluteška kategorija 95 kgCape Verde Luis Tavaresvs.Netherlands Michael Duut
Srednja kategorija 85 kgTunisia Yousri Belgarouivs.Democratic Republic of the Congo Ulrik Bokeme
Velter kategorija 77 kgSwitzerland Yoann Kongolovs.Russia Dmitry Menshikov
Superfight
Super Bantamweight 55 kgEngland Christi Breretonvs.France Sarah Moussaddak
Teška kategorija 120 kgSlovakia Tomas Moznyvs.Croatia Antonio Plazibat
Velter kategorija 77 kgGermany Dani Traorévs.Germany Arian Sadikovic
Poluteška kategorija 95 kgBrazil Felipe Michelettivs.France Stéphane Susperregui
Poluteška kategorija 95 kgLithuania Sergej Maslobojevvs.Azerbaijan Bahram Rajabzadeh
Uvodne borbe
Laka kategorija 70 kgNetherlands Massaro Glundervs.England Luke Whelan
Laka kategorija 70 kgRussia Vlad Tuinovvs.Poland Artur Saładiak
Featherweight 65 kgJapan Masaya Kubovs.Australia River Daz
Srednja kategorija 85 kgGermany Jakob Stybenvs.Netherlands Kevin van Heeckere
Perolaka kategorija 70 kgGermany Vincent Foschianivs.Australia Matthew Stevens
Linker
23. travanj 2024 20:14