K1 i Boks

Usyk ponovno ostao bez protivnika nakon što je Spong pao na doping testu

Usyk vs. Spong
Samo četiri dana prije nego su Oleksandr Usyk i Tyrone Spong trebali odraditi boksački okršaj teške kategorije u Chicagu, isti je otkazan. Razlog je taj što je Surinamac pao na doping testu.

Sve se više čini kako Oleksandru Usyku (16-0, 12 KO) nikako nije suđeno ove godine debitirati u teškoj kategoriji ili barem debitirati protiv nekog vrhunskog boksača. Sve je bilo spremno za spektakularni ogled protiv Tyronea Sponga, ovog vikenda u Chicagu, no onda su došli posljednji VADA testovi prema kojima je Surinamac bio pozitivan na supstancu imena Clomiphene.

Ovaj meč je u organizaciji Matchroom Boxinga, a fanovi u cijelom svijetu s nestrpljenjem su ga iščekivali. Ogled još uvijek nije službeno otkazan, a situaciju je pokušao smiriti promotor Eddie Hearn, koji tvrdi da će Usyk sigurno nastupiti.

"VADA nas je kontaktirala uz informaciju kako su pronašli nedozvoljena sredstva u uzorku Tyronea Sponga. Isti je poslan komisiji Savezne države Illinois te bi dodatne informacije trebale biti poznate sutra ujutro (danas poslijepodne po hrvatskom vremenu). Imamo nekoliko rezervnih opcija na čekanju", napisao je Hearn.

Tyrone Spong u boks je prešao prije nekoliko godina, nezadovoljan primanjima u kickboxingu čija je bio jedna od najvećih zvijezda. Do sada je odradio 14 mečeva te je u svima slavio uz 13 pobjeda nokautom. Meč protiv Usyka trebao mu je predstavljati preskakanje nekoliko koraka, budući da se do sada u boksu nije borio niti blizu s nekim te klase. No, čini se kako je to namjeravao napraviti uz korištenje nečega što nije smio i sad će vjerojatno bez te velike prilike ostati. Svakako ćemo pratiti slijed događaja uz nadu kako ćemo Usyka ove godine ipak uspjeti vidjeti u kategoriji gdje mogu vjeruju da se može upustiti u borbu s trenutnom "velikom četvorkom" za teškaški vrh.

Linker
25. travanj 2024 14:20