K1 i Boks

Usyk se želi okušati protiv Wildera dok čeka veliki meč za titulu

Oleksandr Usyk
 screenshot/YouTube
Oleksandr Usyk spreman je staviti na čekanje svoju poziciju obaveznog izazivača prema WBO

Čini se kako je sve bliže potvrda organizacije meča Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, a veliku ulogu u tome odigrao je Oleksandr Usyk. Obavezni izazivač prema WBO spreman se je odreći svog statusa obaveznog izazivača, s ciljem da se taj meč održi. Naravno, želja mu je nakon toga biti obavezni protivnik za pobjednika.

Trenutno se čini kako bi se meč mogao održati u Saudijskoj Arabiji ili Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji bi na neko vrijeme mogli postati glavna stanica za velike mečeve. U razgovoru za britanski Sun, okrenuvši se upravo na tu temu, Usyk je otkrio kakve su po tom pitanju njegove namjere oko meča s Joshuom ili Furyjem, kad na njega dođe red.

"Meni uistinu nije važno gdje će se meč dogoditi, ono što znam je da ću priuštiti dobar show neovisno o tome. Ipak, Velika Britanija bi mi bila favorit jer su tamo uistinu sjajni fanovi i jako dragi ljudi", rekao je Ukrajinac.

U međuvremenu, dok čeka da se situacija razriješi, sigurno neće odmarati. Nastupat će, a pitanje je hoće li preferirati lakše borbe ili je spreman na riskantnije mečeve protiv momaka sličnih ambicija.

"Ima tu puno boksača s kojima bih se volio boriti, poput Deontaya Wildera", rekao je Usyk, čime je jasno aludirao na to kako bi se volio riješiti konkurencije, kad dođe vrijeme za susret s apsolutnim svjetskim prvakom.

Wilder se o veljače i poraza protiv Furyja nije borio, a pojavile su se informacije kako je zapustio trening. U medijskim istupima sve je više šokirao, krenuvši s izjavom kako ga je već prije meča izmorio oklop s kojim je došao do ringa, a onda i to kako mu je pomoćni trener, u suradnji s Furyjevim timom, otrovao vodu.

"Ne želim komentirati njegove izjave, no mislim da je sve bilo pošteno. Tyson Fury je tog dana bio bolji boksač", kratko je Oleksandr prokomentirao tu situaciju.

Za Usyka bi moglo biti više zanimljivih opcija, a onaj koji ga je posljednji na vrlo zanimljiv način prozvao bio je Joe Joyce.

Linker
25. travanj 2024 01:40