K1 i Boks

Već se priča o spektakularnom okršaju: Wilder dobiva priliku postati prvak nove kategorije?

Deontay Wilder
 Frederic J. BROWN / AFP
'Brončani bombarder' prvo je veliko ime koje se povezalo s 'bridgerweight' kategorijom

Nedugo nakon što je predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman otkrio da će ime nove težinske kategorije, inače smještene između lakoteške i teške, biti 'bridgerweight', neki od najuglednijih boksačkih medija javljaju da bi u njoj mogli gledati bivšeg svjetskog prvaka Deontaya Wildera.

'Brončani bombarder' u veljači je ostao bez WBC-ovog teškaškog naslova, a uspješniji od njega tada je bio Tyson Fury. S obzirom na to da njihov treći susret nećemo gledati tako skoro, a uzmemo li u obzir i činjenicu da je Wilder nešto lakši teškaš, onda ova nagađanja svakako imaju svoju podlogu.

Naime, gornja granica kategorije, čiji je naziv inspiriran junačkim pothvatom šestogodišnjeg dječaka Bridgera Walkera, iznosit će 101.6 kilograma.

Wilder je, podsjetimo, pred revanš s Furyjem imao 104.8, a pred njihov prvi susret 96.4 kilograma.

World Boxing News javlja kako već sad kruže izvještaji prema kojma će se pristupiti Oleksandru Usyku i pokušati dogovoriti njegov susret s američkim nokauterom. Koliko god to zvučalo kao nekakva bombastična najava, isti mediji ističe da Ukrajinac kao obvezni izazivač ima priliku napasti Anthonyja Joshua što bi, ako dođe do te borbe, mogao biti puno unosniji okršaj.

"Ipak je vjerojatnije da će se Wilder prvo obračunati s nešto manjim imenom kako bi ugrabio taj pojas, a onda ga branio protiv nekog poznatijeg borca", zaključak je teksta na World Boxing Newsu.

Linker
19. travanj 2024 10:23