K1 i Boks

Veliki teškaški okršaj Whytea i Povetkina dobio novi datum i neobičnu lokaciju

Dillian Whyte i Alexander Povetkin
 Screenshot (YouTube)
Sudar britanskog i ruskog udarača trebali bismo gledati ovoga ljeta u dvorištu Hearnove kuće

Meč Dilliana Whytea (27-1) i Alexandera Povetkina (35-2-1) dobio je novi datum. Prema saznanjima uglednog boksačkog insajdera Mikea Coppingera, dvojica elitnih teškaša obračunat će se 22. kolovoza na Matchroomovom Fight Campu koji je smješten u dvorištu kuće Eddieja Hearna (Brentwood).

Britanski i ruski udarač trebali su, podsjetimo, rukavice ukrstiti još tamo 2. svibnja u Manchesteru, potom je njihov susret zbog koronavirusa odgođen za 4. srpnja, što znači da je ovo već treći datum koji se spominje uz ovaj okršaj.

Whyteu će ovo biti prvi nastup otkako je u prosincu prošle godine jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Mariusza Wacha. Nokauter iz Brixtona imat će u meču sa svojim suparnikom iz Rusije priliku upisati već 28. profesionalnu pobjedu u karijeri koja broji samo jedan poraz (vs. Anthony Joshua).

S druge strane, 40-godišnji Povetkin u ring ulazi nakon izjednačenog meča s Michaelom Hunterom te će mu ovo biti treći nastup otkako je u rujnu 2018. poražen u borbi s aktualnim prvakom Joshuom.

Tko je vaš favorit u ovom susretu?

Linker
19. travanj 2024 11:18