K1 i Boks

(VIDEO) Billy Joe Saunders otputovao u Kazahstan i otvoreno prozvao Golovkina

Billy Joe Saunders
Svjetski boksački prvak super srednje kategorije prema WBO, Billy Joe Saunders, očajan je po pitanju pronalaska protivnika za idući meč. Obavezno želi neko veliko ime, a novi potez koji je napravio s ciljem dolaska do nećega takvog je put u Kahastan gdje je javno istupio i prozvao najpoznatijeg žitelja te države, Gennadyja Golovkina.

Billy Joe Saunders (28-0, 13 KO) vrlo je uspješan 29-godišnji boksač, no podosta problematičnog karaktera. Ovaj neporaženi Englez u svibnju je prešao iz srednje u super srednju kategoriju. Napustio je WBO pojas stare kategorije da bi pobjedom nad Shefatom Isufijem odmah osvojiti isti u novoj. Sad je u potrazi za protivnikom koji bi mu mogao donijeti veliki meč, a time automatski i veliku zaradu. Prvi izbor bio mu je pobjednik prve sezone World Boxing Super Seriesa, Callum Smith, no sve se čini kako to tog meča neće doći. Zbog toga je Billy Joe okrenuo Gennadyju Golovkinu.

Legendarni Kahastanac gotovo cijelu karijeru nastupa u srednjoj kategoriji, a prije točno mjesec dana savladao je Stevea Rollsa u svom prvom meču nakon poraza od Canela Alvareza. Trenutno čeka idući izazov, a Saunders je tu vidio svoju priliku da ga prozove. Otputovao je u Kazahstan gdje je u subotu prisustvovao boksačkom spektaklu predvođenom mečem Zhankosha Turarova. Saunders je ušao u ring nakon sunaslovne borbe između Nordinea Oubaalija i Arthura Villanueve te je uzeo mikrofon i prozvao Golovkina usred njegove domovine. Kako je to izgledalo pogledajte u videu ispod idućeg odlomka.

"Namjeravam sjesti s mojim menadžerima i promotorom te nastaviti od tamo. Slobodan sam i volio bih se boriti ovdje. Golovkin, prozivan te u tvojoj domovini. Želio bih fanovima ovdje pružiti meč koji zaslužuju, mene protiv Golovkina", rekao je Saunders, na što je nagrađen ovacijama. Naime, Golovkin u svojoj domovini nije boksao još od 2010. godine.

Što se tiče ostalih potencijalnih protivnika, Saundersu bi možda odgovarao meč protiv nekoga od preostalih prvaka, no to u ovom trenutku nije lako. WBA Super i The Ring su kod spomenutog Smitha, a WBA Regular kod Canela Alvareza, kojeg Saunders ne zanima. WBC je kod Anthonyja Dirrella, a IBF kod Caleba Planta, no problem kod njih je što nisu niti približno veliko ime poput Golovkina.

S druge strane, Golovkin se nada trećem meču protiv Alvareza. Oscar De La Hoya mu je rekao kako će za to morati pobijediti barem jedno veliko ime. Saunders bi svakako bio taj. Problem bi mogla stvoriti činjenica da je Golovkin pod ugovorom s DAZN-om, dok je Saunders dio promotorske agencije Franka Warrena, koja surađuje s ESPN-om. Naravno, ukoliko bi sve strane bile zainteresirane to bi se dalo dogovoriti, no svakako u startu otežava cijeli proces.

Linker
20. travanj 2024 04:32