K1 i Boks

(VIDEO) DAZN časti snimkom prvog meča Canela i Golovkina

Golovkin vs. Canelo
 screenshot/DAZN
Prošlo je godinu dana otkako je DAZN ušao u boksački posao, a tim putem odlučio je počastiti sve prijatelje boksa snimkom jednog sjajnog meča koji nije emitiran kod njih, ali na njega imaju pravo. Radi se o prvom meču Canela Alvareza i Gennadyja Golovkina, održanom u rujnu 2017. godine.

Bio je to svakako najiščekivaniji, a na kraju kvalitetom prikazanog boksa i jedan od najboljih mečeva 2017. godine. Dva fantastična boksača sve što su imali ostavili su u ringu i svaki je dao maksimum da bi došao do pobjede. To na kraju nije uspio niti jedan, ali najveća je šteta što idući dan nitko nije pričao o fenomenalnih 12 rundi. Najčešće spominjano ime nije bilo niti jedno od navedenih boksača, nego Adelaide Byrd.

Da, svi se sjećamo sudačkih karticama koje su ovaj meč proglasile neodlučenim, a posebno te koju je isporučila navedena sutkinja. Ona je čak deset rundi bodovala u korist Alvareza, a sve to je rezultiralo time da gotovo godinu dana nije bodovala niti jedan važniji meč. Od preostalih sudaca jedan je bodovao 115-113 u korist Golovkina, što je uz 116-112 u korist Kazahstanca zapravo bilo najčešće bodovanje medija, dok je jedan sudac vidio meč kao 114-114. Možda je sada, dvije godine kasnije, lakše ponovno pogledati ovaj meč i još ga jednom presuditi.

Snimka cijelog meča nalazi se ispod teksta, a svakako vrijedi podsjetiti na to kako je Alvarez odnio pobjedu u njihovom drugom meču, no taj nije izazvao kontroverze, iako su neki smatrali kako niti tad nije bilo sve čisto. Sve to vodi prema eventualnom susretu broj tri, koji bi se mogao dogoditi nakon što Canelo odraditi meč protiv Sergeya Kovaleva, 2. studenog, a Golovkin protiv Sergiya Derevyanchenka, 5. listopada. U međuvremenu iskoristite priliku i pogledajte ovaj meč. DAZN, sretan ti rođendan!

Linker
25. travanj 2024 08:50