K1 i Boks

(VIDEO) Fury lakši nego za prošli meč, no i dalje poprilično teži od Wallina

Fury vs. Wallin
 screenshot
Tyson Fury i Otto Wallin odradili su vaganje za svoj današnji meč u Las Vegasu. Britanac je na vagu stao sa 115.8 kilograma, što je tri i pol manje nego što je imao u posljednjem meču, no i dalje je poprilično lakši od Šveđanina kojem je vaga pokazala 107.

"Gipsy King" za ovu je priliku postao Meksikanac. Naime, kako se ovog vikenda obilježava meksički Dan nezavisnosti, tako je on na pozornicu došao s luchador maskom i zastavom te države. Vaga mu je pokazala 115.8 kilograma, što je dokaz kako i dalje nije pronašao svoju savršenu težinu. Naime, za prošli meč u kojem je savladao Toma Schwarza težio je 119.3 kilograma. Fury je u potrazi za savršenom težinom koja će mu dati što veću snagu bez gubitka brzine kretanja.

197 centimetara visoki Wallin bio je poprilično lakši. Neporaženi Šveđanin došao je sa 107 kilograma, što je zapravo njegova uobičajena težina, ako ćemo gledati prema dostupnim podacima. On u meč ulazi bez ikakvog pritiska, no Fury ga je na vaganju pokušao malo psihički uzdrmati. Tako su njih dvojica razmijenili nekoliko žestokih uvreda, da bi Fury na kraju uzeo mikrofon i najavio kako će ga demolirati.

Ovaj meč bi Furyju trebala biti posljednja provjera prije nego odradi revanš protiv Deontaya Wildera. Fury i njegovi promotori najavili su kako su ugovori potpisani i da bi se meč trebao održati početkom iduće godine. Prije tog će Wilder još boksati protiv Luisa Ortiza, dok Fury nakon današnjeg meča ne bi trebao imati još koju provjeru.

Linker
19. travanj 2024 12:49