K1 i Boks

(VIDEO) Fury: 'Odluka da se baci ručnik je bila dobra, bilo je samo pitanje vremena kada će teško stradati!'

Tyson Fury
 Screenshot (YouTube)
Baš kao što je spektakularan bio njegov nastup u MGM Grand Garden Areni, tako je izgledala i press konferencija nakon velikog meča u kojem je postao WBC prvak svjeta. "Kralj Cigana" se na pozornici, ispred velikog broja pripadnika sedme sile, pojavio u životopisnom sakou, bez košulje, s velikom zelenom kravatom te je odmah izazvao veliki pljesak. Dosadašnji prvak Deontay Wilder je odmah poslije dvoboja prevezen u bolnicu i nije se mogao biti prisutan.

"Večeras je čitav svijet gledao, mogao je vidjeti dva neporažena šampiona kako se sučeljavaju u velikom revanšu. Moram vam reći da Deontay Wilder nije lako padao. Imam tu neku kvrgu na glavi, ne znam što se tu dogodilo. Pogodio me odmah dobro na startu", započeo je svoje obraćanje javnosti novi svjetski prvak prema WBC federaciji te je dodao:

"Trebao sam proći kroz mnoge stvari da bih došao ovdje gdje jesam večeras. Ali razmišljao sam uvijek na isti način. Ako me nije mogao pobijediti kada sam bio na 50 posto, kako će me pobijediti danas. Hvala mu na prilici i ne mogu čekati idući meč - revanš ako je moguće!"

Upitan o nokdaunu u trećoj rundi, što je tek drugi put u karijeri da je Wilder završio na podu, Fury odgovara:

"Bio sam ljut jer sam predvidio da će to biti u rundi broj 2. Ali dobro, može i treća runda. Nismo htjeli skrivati našu taktiku, jer nemaš tu što skrivati. Ideja je bila ići prema njemu i bacati bombe. Znam da uz svoju veličinu i 125 kilograma, svatko koga udarim će napraviti korak natrag. Nikada nism bio netko tko samo stoji u ringu i čeka. Ja sam jedan od onih koji voli boksati, koji se voli kretati, eksivirati..."

Što kaže na odluku jednog od Wilderovih trenera da baci ručnik u sedmoj rundi?

"Sve što ste vidjeli, radili smo na treningu. Pogodio sam dosta desnih na pravo mjesto, a Wilder ih je sve primio. Ali mislim da je odluka bila dobra, bilo je samo pitanje kada će teško stradati. Bio je jako umoran", zaključio je Fury.

Na novinarsko pitanje o eventualnom trećem meču, na koji Wilder ima pravo prema ugovoru, Fury odaje dojam da na njega već računa. Pitanje je samo kada će do njega doći...

Linker
19. travanj 2024 00:36