K1 i Boks

(VIDEO) Fury unatoč velikoj posjekotini savladao Wallina nakon teških 12 rundi

Fury vs. Wallin
 screenshot/Top Rank
Tyson Fury pokazao je veliku dozu spremnosti i odlučnosti u meču protiv Otta Wallina. U njemu je do pobjede došao puno teže nego što je većina medija i fanova očekivala, budući da se do sada neporaženi Šveđanin pokazao itekako ozbiljnim protivnikom. Fury je bolje otvorio meč, no u trećoj rundi primio je udarac koji mu je otvorio posjekotinu s kojom se morao boriti do kraja meča. Iako mu je stvarala velike probleme, uspio je proći kroz njih i upisati zasluženu pobjedu jednoglasnom odlukom.

Tyson Fury ovaj cijeli je tjedan bio u "meksičkom" modu, odnosno odlučio je obilježiti meksički Dan Nezavisnosti. Tako je na press konferenciji nosio sombrero, na vaganje je došao kao luchador hrvač, dok je do ringa ušao uz meksičku glazbu u živo. No, malo tko je mogao očekivati kako će u ringu na trenutke prezentirati pravi meksički "swarm" stil boksa, no to je bilo ono na što ga je Otto Wallin svojim pristupom i boksom uspio navesti. Na kraju je publika dobila 12 rundi vrlo zanimljivog boksačkog meča u kojem se dokazalo kako je Fury kvalitetniji boksač, ali da Wallin nikako nije "mačji kašalj", kakvim ga je smatrao veliki broj fanova koji su od početka kritizirali Furyjev izbor protivnika.

Već sam početak borbe dao je na pretpostavku kako će Wallin biti agresivac. Pokušavao je odmah Furyju pružiti otvorenu borbu, no dobio je poznati ples "Gipsy Kinga", koji je jako dobro eskivirao te usput kontrirao. No, isto tako se mora priznati kako je Wallin dobro proučio taj način boksa i neki ozbiljni udarci ipak su mu prošli, čime je Britancu poslao upozorenje. Fury tako već u drugoj rundi mijenja gard i traži način kako boksati uz primanje što manje udaraca. To mu je upalilo, budući da je postao onaj koji pogađa više. Nakon takve druge runde, naravno da je jednako nastavio u trećoj. Ipak, Wallin je provukao jedan opak udarac koji je instantno Furyju otvorio veliku posjekotinu iznad desnog oka.

Fury odjednom prestaje plesati po ringu i mijenja svoj stil. On postaje agresivniji boksač, no naprijed se kreće s čvrsto zatvorenim gardom i zapravo ne pokušava puno udaraca nego jednostavno osvaja prostor. Tako četvrta runda nije ponudila puno akcije, dok se u petoj i šestoj Fury napokon otvorio te Wallin nije imao pravog odgovora. Očekivalo se kako bi to mogao biti trenutak u kojem će se Šveđanin slomiti, no dogodilo se suprotno. Imao je Wallin konstantnu metu u obliku spomenute posjekotine, budući da je ona svakim udarcem sve više krvarila, a pokušao je i nesportskim potezom istu još više otvoriti. Udarce u to mjesto najčešće je tražio tako da bi krenuo u tijelo pa se korakom unazad prebacio na gađanje direkta. No, te dvije runde zapravo su bile najbolje od strane Wallina.

U devetoj rundi Fury kreće po prekid. Odustao je od branjenja svoje posjekotine i odlučio se zapravo izboriti i protiv nje. Puno toga pogodio je u devetoj rundi, no još više u desetoj, kad je na Wallina bacio pravu kanonadu. Ništa drugačije nije bilo niti u pretposljednjoj dionici. Šveđanin je ipak u ovaj meč ušao s ciljem da izađe podignute glave, što je svakako uspio. U zadnjoj rundi obojica su pružili i posljednji atom snage. Fury je silno htio završiti meč, ali teško umorni i isprebijani Wallin zapravo je uzeo posljednjih pola minute meča, kad je odjednom eksplodirao i ugrozio Furyja, no ovaj je ipak ostao na nogama da bi na kraju uzeo zasluženu pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca (116-112, 117-111, 118-110).

Tyson Fury sad se može pripremati za meč koji bi početkom iduće godine trebao odraditi protiv Deontaya Wildera. Otto Wallin se predstavio na sjajan način i nema sumnje kako ga nakon ove predstave čekaju još neki veliki mečevi. Pokazao je kako u tako nečemu niti pobjede ne bi bila slučajnost, ali još važnije je kako je utišao brojne kritičare koji su ga zvali drugorazrednim boksačem.

Linker
24. travanj 2024 17:59