K1 i Boks

(VIDEO) Joe Joyce nakon ostvarene 11. pobjede: 'Dubois sad zna što mu slijedi'

Joyce vs. Wallisch
 screenshot/YouTube
Nokaut pobjedom nad Michaelom Wallishem, Joe Joyce došao je do svoje 11. profesionalne pobjede

Izuzetno uspješan povratak u ring ostvario je srebrni olimpijac iz Rio de Janeira, britanski teškaš Joe Joyce (11-0, 10 KO). On je proteklog vikenda u Londonu savladao njemačkog boksača Michaela Wallischa prekidom u trećoj rundi. Vrlo važna je to pobjeda za Joycea, koji je u ring ušao po prvi put nakon srpnja prošle godine i pobjede nad Bryantom Jenningsom. Osim toga, ovim putem je odradio svoj dio posla pred službeno ugovoreni meč koji Velika Britanija željno iščekuje, onaj protiv Daniela Duboisa.

Joyce je u meč ušao s više kilograma nego inače, no nije mu to smetalo da vrlo brzo ugrozi svog protivnika. Već krajem druge runde prvi put ga je poslao na pod, a onda u trećoj još dva puta, nakon čega je meč bio gotov, a Joyce je mogao početi slaviti. Iako je priredba održana bez publike, neki su ipak dobili priliku prisustvovati joj u živo, između ostalog i Daniel Dubois koji će svoj meč "zagrijavanja" tek odraditi.

Meč protiv Duboisa trebao bi se održati 24. listopada, nakon što je svoje prvo odgađanje doživio zbog epidemije koronavirusa. Dubois će prije toga 29. kolovoza odraditi meč protiv također njemačkog boksača, Erika Pfeifera.

Što se tiče samog svog nastupa, Joyce je rekao kako bi sam sebi dao ocjenu 7 od 10.

"Krasno je vratiti se nakon godinu dana. Imao sam protivnika spremnog za bitku koji me pokušavao pogoditi dobrim udarcima. Bio je dobar osjećaj povezati udarce kojima sam ga pogodio. Prepustio sam mu prvu rundu, ali onda sam se uključio i odradio svoj posao. Vidio sam kad sam mu počeo raditi štetu pa sam onda krenuo žešće", rekao je Joyce, dodavši nešto o Duboisu:

"Vidio sam da je gledao i pozorno promatrao. Nije imao papir i olovku, ali vidio sam da proučava. Mislim da je sad shvatio s čim ima posla i da treba itekako ozbiljno trenirati za našu borbu. No, 24. listopada poslat ću ga na spavanje."

Joyce se trenutno nalazi na 16. mjestu ljestvice teške kategorije prema BoxRecu, dok se Dubois nalazi dva mjesta ispod njega. Pobjednik tog meča moći će bez ikakvog pogovora gledati prema meču za neku od titula.

Linker
15. travanj 2024 04:51