K1 i Boks

(VIDEO) Jones objavio snimku s jednog od posljednjih treninga za Tysona: Podsjeća na najbolje dane

 screenshot/YouTube
Roy Jones Jr. doveo se u najbolju moguću formu pred subotnji meč protiv Mikea Tysona

Uši smo u tjedan boksačkog meča između Mike Tysona i Roya Jonesa Jr. Meča koji je ugovoren kao ekshibicijski, ali za koji sami boksači tvrde da neće biti takav. U proteklim tjednima ova oba bivša šampiona tvrdila su kako su se doveli u najbolju moguću formu, dodavši kako oni ne znaju boksati drugačije nego s namjerom da protivnika nokautiraju te da se po tom pitanju neće prilagođavati nikakvim pravilima.

Obojica su se ozbiljno posvetili treningu, a Tyson već neko vrijeme fanove ohrabruje snimkama i fotografijama na kojima prezentira svoju formu. Iz njih se vrlo lako može zaključiti kako je proveo podosta vremena u dvorani te kako je dao sve od sebe da vikenda koji je ispred nas izgleda najbolje što sa svojih 54 godine može. Ono što ne možemo znati je koliko se dugo može dobro kretati te koliko će mu snage potrošiti svaki jači udarac kojim pokuša pogoditi.

Roy Jones nije objavljivao puno materijala, tek poneku snimku s treninga, sve do sada. Fight Hype došao je do snimke s jednog od njegovih posljednjih treninga, a ono što se tamo vidi bi moglo zabrinuti Tysona i njegova navijače. Naime, 51-godišnji Roy u ringu je brz na nogama, odlično mijenja smjer, a njegove kombinacije udaraca podsjećaju na najbolje dane karijere jednog od najboljih tehničara u povijesti boksa.

Ono što je Jonesova prednost bilo od samog početka je činjenica da je duže trajao od Tysona te da je svoj posljednji meč odradio 2018. godine, redovno nastupajući svake godine barem po jednom. U posljednjih sedam godina karijere upisao je 12 pobjeda i jedan poraz, no mora se reći kako kvaliteta protivnika nije za ogledni primjer. I sam Jones je rekao kako je za ovaj meč trenirao bolje nego za sve spomenute te da se doveo u bolju formu nego u kakvoj je bio u tim ogledima.

S druge strane, Tyson se umirovio 2005. godine nakon žalosno lošeg nastupa protiv Kevina McBridea te 15 godina nije bilo govora o njegovom povratku. Sve dok u proljeće ove godine nije počeo pričati o ekshibicijama i dobrotvornim mečevima koje planira odraditi. Na kraju je ovaj protiv Jonesa dogovoren, a za vikend ćemo saznati ima li u Mikeu još dinamita ili će se nakon meča pjevati "Ya'll Must Have Forgot".

Linker
20. travanj 2024 01:44