K1 i Boks

(VIDEO) Joshui vaga pokazala tek neznatno više nego neuobičajeno lakom Pulevu

Joshua vs. Pulev
 screenshot/YouTube
Odrađeno je vaganje za sutrašnji boksački spektakl u Londonu

Anthony Joshua nije previše iznenadio svojom težinom za meč protiv Kubrata Puleva, u kojem će braniti WBO, WBA i IBF titule svjetskog boksačkog prvaka teške kategorije. Joshua je poznat kao boksač koji zna varirati s kilogramima, odnosno svoju težinu prilagođava kvalitetama protivnika. Tako ne treba čuditi što ovog puta teži nešto preko 109 kilograma, otprilike jednako kao u meču protiv Josepha Parkera. To je ujedno kilogram i pol više nego u posljednjem meču, revanšu protiv Andyja Ruiza Jr. Zanimljivo je kako je Joshua u tom meču imao čak pet kilograma manje nego kad se prvi put susreo s Ruizom. Ova današnja težina ujedno je manja od Joshuinog prosjeka kroz većinu njegovih dosadašnjih mečeva za titulu, osim spomenutog s Ruizom. U njih je u pravilu ulazio s između 110 i 115 kilograma.

Možda će iznenaditi težina bugarskog boksača, koji je došao sa 108.6 kilograma. To je poprilično manje od njegove težine s kakvom je navikao ulaziti u ring, odnosno između 111 i 115 kilograma. Tek je za meč protiv Hughieja Furyja bio ispod toga, ali pretpostavlja se kako je i njemu cilj biti što lakši. Posebno nakon kritika koje je dobio nakon posljednja dva meča, u kojima je težio 112 i 113 kilograma te je djelovao vrlo spor i nezgrapan. Ovog puta bismo uistinu mogli vidjeti Puleva u najboljem izdanju, ako se išta uopće može zaključiti iz njegove težine.

Sučeljavanja ova dva teškaša, kao što možete vidjeti i na službenoj snimci vaganja, bilo je vrlo napeto. Obojica vjerojatno ne bi imali ništa protiv ući u ring na licu mjesta i tako sve odraditi. No, morat ćemo se strpjeti do sutrašnjiih večernjih sati.

Zanimljive težine viđene su i kod druga dva teškaška meča s ovog programa. Hughie Fury, koji je postavljen za velikog favorita protiv Mariusza Wacha, čak je 12 kilograma lakši od Poljaka koji je došao sa 124.4 kilograma. No, to je njegova uobičajena težina. Martin Bakole težio je 114 kilograma, a Sergej Kuzmin tri kilograma više. Sudionici meča za WBO titulu lakoteške kategorije uspješno su zadovoljili granicu svoje kategorije.

Rezultati vaganja: (u kg)

Anthony Joshua (109.2) vs. Kubrat Pulev (108.6)

Lawrence Okolie (90.6) vs. Nikodem Jezewski (90.7)

Hughie Fury (112.3) vs. Mariusz Wach (124.4), heavyweight

Martin Bakole (114) vs. Sergey Kuzmin (117.1)

Linker
18. travanj 2024 11:31