K1 i Boks

(VIDEO) Khabib: 'Mayweather je star gotovo kao moj otac! Nije svjestan kako bih ga jako udario!'

Mayweatherov plakat za meč s Khabibom
 Instagram
Ideju o mješovitom meču od 11 rundi profesionalnog boksa i jedne runde slobodne borbe je već javno izrekao njegov otac, a sada ju je potvrdio i sam UFC-ov prvak u lakoj kategoriji Khabib Nurmagomedov. Radi se naravno o eventualnom "crossover" obračunu protiv boksačke mega zvijezde Floyda Mayweathera jr-a, koji bi zasigurno izazvao velik interes borilačke javnosti.

Naravno da bi takav dvoboj bilo nemoguće ili gotovo nemoguće organizirati i regulirati. Posebno u SAD-u. Upitan o eventualnom meču protiv Mayweathera, Rus tumači kako slavni boksač želi ostati relevantan i da zato spominje njegovo ime.

"Samo želi ostati u medijima. Mislim da bi uskoro trebao imati 48 ili 49 godina. Skoro je star poput mog oca. Ne shvaća kako snažno ću ga udariti u lice", izjavio je UFC prvak u razgovoru za TMZSports.

Podsjetimo kako je Nurmagomedov prvo iskazao interes za boksačkim mečem protiv Mayweathera, ali je sada očito malo povukao kočnicu. Sada mu nudi okršaj po MMA pravilima ili onim "hibridnim".

"Ako se želi boriti, neka dođe u UFC. Ovo je prava borba. Ja nisam boksač, ja sam samo hrvač, ja sam MMA borac. Ako je zainteresiran, možda možemo organizirati nešto poput onoga o čemu je govorio moj otac. Možda možemo odraditi 11 rundi boksa i samo jednu rundu MMA-ja. Boksali bi 11 rundi po tri minute profi bosa. I onda posljednja runda bi bila od pet minuta i borili bi se po MMA pravilima. Ako želi prihvatiti ovako nešto, onda se možemo boriti. Ne vjerujem da me može nokautirati unutar 11 rundi. A što će onda napraviti zadnjih pet minuta?", tumači Nurmagomedov i zaključuje:

"U tih pet minuta ću ga srušiti i smlaviti. Što on tu može? Naravno da je dobar u boksu. S tim se slažem, ali ne vjerujem da me može nokautirati."

Nurmagomedova prije takve avanture ipak očekuje obrana pojasa protiv Tonyja Fergusona na UFC-u 249, koji je na rasporedu 19. travnja.

Linker
19. travanj 2024 01:42