K1 i Boks

(VIDEO) Kovalevu za meč s Canelom trebalo nekoliko pokušaja da prođe na vaganju

 Screenshot (YouTube)
U Las Vegasu je sinoć održano vaganje za pravu boksačku poslasticu u kojoj ćemo gledati dvojicu elitnih boraca Sergeya Kovaleva (34-3-1) i Canela Alvareza (52-1-2).

Glavna priča nakon ovog događaja je velika borba s kilogramima koju je vodio 36-godišnji Rus. Svjetski prvak koji će ovom prigodom braniti svoju WBO titulu u poluteškoj morao se spustiti na 79.4 kilograma.

Prvi put kad je stao na vagu, Kovalev je imao 79.8, zatim je skinuo lančić, no to nije bilo dovoljno pa je skinuo sve sa sebe. Vaga je zatim pokazala 79.49 što je i dalje bilo 90 grama previše pa je 'Krusher' imao sat vremena da skine višak. Kovalevu ipak nije trebalo toliko dugo pa se ubrzo vratio na pozornicu i bio točno na granici.

S druge strane, Canelo je za svoj debi u poluteškoj imao 79.2 kilograma. Ako večeras pobjedi Kovaleva, Meksikanca će ugrabiti titulu u već četvrtoj težinskoj kategoriji.

Kovalevu će ovo biti 39. profesionalni meč i prilika da ugrabi 35. pobjedu. Alvarez pak u lasvegašku MGM Grand Garden Arenu ulazi s profesionalnim omjerom od 52 pobjede, jednog poraza i dva neodlučena ishoda. Jedini koji je uspio svladati ovog 29-godišnjaka iz Guadalajare je Floyd Mayweather Jr. Dogodilo se to još u rujnu 2013. kada je neporaženi Amerikanac slavio većinskom odlukom sudaca.

Kovalev i Canelo na 1:16:00 priloženog videa*

Linker
19. travanj 2024 17:57