K1 i Boks

(VIDEO) Meč Duboisa i Joycea dobio službenu najavu: 'Za titule, za slavu, za fanove!'

 Twitter/Frank Warren
Daniel Dubois i Joe Joyce u ring će ući 28. studenog, obračunati se za EBU titulu teške kategorije

Dugo očekivani meč dva neporažena britanska teškaša održat će se 28. studenog. To je službeno potvrđeno od strane Duboisovog promotora Franka Warrena. Meč je to koji njihova domovina s velikim nestrpljenjem iščekuje, budući da se radi o sudara dva velika potencijala, od kojih će jedan nakon ovog meča napraviti svoj korak prema napadu na titulu.

22-godišnji Daniel Dubois (15-0, 14 KO) u meč će ući nakon što je u krajem kolovoza doslovno pregazio Nizozemca Ricarda Snijdersa te je tim putem poslao najbolju moguću poruku Joyceu (11-0, 10 KO), koji je nešto ranije savladao Nijemca Michaela Wallischa. Trebao je tada njihov meč biti dogovoren za 24. listopada, no organizator je odgodio meč u nadi da će uspjeti kasnije organizirati meč pred publikom. Trenutno nije poznato hoće li to biti moguće 28. studenog, no postoji mogućnost da se u dvorani, uz poštivanje mjera društvenog distanciranja, nađe VIP publika, što bi svakako dobro djelovalo na budžet meča. Osim toga, meč neće biti PPV nego je prava na prijenos preuzeo britanski BT Sport. Oni su meč najavili i nekim impresivnim podacima.

35-godišnji Joyce će u ovom meču biti autsajder, no svakako će ispred sebe imati prednost u iskustvu. Tu se prije svega misli na ono amatersko, gdje mu je kruna karijere srebrno odličje s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, kao i sjajni rezultati u WSB ligi, gdje je između ostalog postao jedan od samo četiri boksača koji su savladali najuspješnijeg WSB teškaša, Filipa Hrgovića.

Upravo se Hrgović spominje kao mogući idući protivnik za pobjednika ovog meča, barem prema planovima njegovih promotora braće Sauerland te ko-promotora Eddieja Hearna. On će tri tjedna prije ovog meča u Americi pokušati doći do svoje 12. profesionalne pobjede, protiv Rydella Bookera.

Teško je zaključiti hoće li do tog meča uistinu doći, budući da promotori Duboisa i Joycea ovaj meč smatraju mečem za izazivača. Osim toga, ulog su tri titule. Osim već spomenute EBU titule (prvak Europe), tu su još britanska titula i titula prvaka "Commonwealtha". Ispod teksta možete pogledati službenu najavu.

Linker
23. travanj 2024 21:34