K1 i Boks

(VIDEO) Monster protiv Flasha! Danas na rasporedu možda i najuzbudljiviji boks meč godine

Inoue vs. Donaire
 World Boxing Super Series
Naoya Inoue i Nonito Donaire danas oko 13 sati će održati vjerojatno najbrži, najdinamičniji te po mnogima i najuzbudljiviji meč ove godine. 'Monster' i 'Filipino Flash' susresti će se u finalu World Boxing Super Series turnira bantam kategorije, a pobjedniku će pripasti Muhammad Ali trofej te IBF, WBA Super i The Ring titula prvaka.

Onog dana kad je objavljeno kako će sudionici turnira bantam kategorije biti Naoya Inoue (18-0, 16 KO), japanski 26-godišnji nokauter koji je zbog načina na koji završava svoje protivnike dobio nadimak "Monstrum" te deset godina stariji Nonito Donaire (40-5, 26 KO), jedan od najbržih boksača u povijesti, mnogi fanovi nadali su se ovaj susret generacija vidjeti u finalu turnira. Upravo to se dogodilo, a njih dvojica uskoro će ući u ring Saitama Super Arene u Tokiju.

Fenomenalni Inoue kroz prva dva meča je prošao u stilu nadimka svog današnjeg protivnika, kao "Flash". Nakon što je Juana Carlosa Payana savladao u samo 90 sekundi, za Emmanuela Rodrigueza trebala mu je jedna runda više. Njega je savladao nakon 80 sekundi druge dionice. Japanac je brz, raznovrstan, agresivan i ubojit te po mnogima sam svjetski vrh pound-for-pound boksača. Danas će to imati priliku potvrditi protiv legende lakših kategorija.

Nonito Donaire nije u turnir ušao kao jedan od favorita, no pokazao je što znači iskustvo. U prvom meču je prekidom u četvrtoj rundi savladao drugopostavljenog borca, Ryana Burnetta, a onda je jednako dominantan bio u polufinalu protiv Stephon Younga, kojeg je zaustavio u šestoj. Filipinac shvaća kako je ušao u veteranske godine te da je teško zaključiti koliko dugo će još moći nastupati na ovako visokoj razini, ali samopouzdanje pred meč protiv fantastičnog Japanca gradi upravo na spomenute dvije pobjede.

Program priredbe koju predvodi ovaj dvojac starta već u 11 sati, dok bi se glavni meč trebao održati iza 13 sati. Ako imate priliku, nemojte propustiti ovaj dvoboj koji je WBSS najavio na jako dobar način.

Linker
15. travanj 2024 17:36