K1 i Boks

(VIDEO) Mučne scene rasplakale svijet: Procurila snimka drame tragično preminulog borca

 Screenshot YouTube
Na Youtubeu se pojavila snimka cijele drame koja je na kraju dovela do tragične smrti 28-godišnjeg ruskog boksača Maxima Dadasheva. U njoj je prikazano sve od samog prekida meča pa do trenutka kad je u "backstageu" stavljen na nosila.

Svijet borilačkog sporta i dalje je šokiran smrću mladog i talentiranog Maxima Dadasheva, kojem je pozlilo nedugo nakon meča protiv Subriela Matiasa, održanog u petak. Meč je prekinut nakon 11. runde i to na reakciju njegovog trenera. Ipak, ona nažalost nije pomogla te je 28-godišnji Rus na putu do svlačionice počeo povraćati, da bi na kraju ostao bez svijesti.

Sad se pojavila i snimka koja je u jedno sabrala sve što se dogodilo. Od samog kraja meča do trenutaka kad je Dadashev napustio ring pa sve do toga kad je postavljen na nosila budući da više nije mogao hodati.

"Molim te dozvoli mi da prekinem meč", govorio mu je trener Buddy McGirt već u ringu. Ruski boksač nije htio odustati, no McGirt je sam rekao kako je odluku donio već ranije te da je to napravio iz respekta prema svom boksaču. "Ako ja ne prekinem, prekinut će suci. Primaš previše udaraca i nema potrebe da nastavimo ovaj meč", dodao mu je prije nego je sucima dao znak za prekid.

Tek nakon kraja meča, krenula je prava drama. Dadashev je pri silasku s ringa zaključio kako neće moći hodati sam pa su mu pomogli članovi njegovog tima. Ipak, tek što je napustio glavni dio dvorane, dodatno mu je pozlilo. Više nije mogao stajati na nogama pa su donijeli nosila. Nakon što je stavljen na njih počeo je nekotrolirano povraćati. Tu je zapravo kraj snimke, no informacije kažu kako je malo nakon toga ostao bez svijesti.

Na kraju je hitno otpremljen u bolnicu gdje je operiran i službena izjava bila je kako je u stabilnom stanju. Ipak, tijekom jučerašnjeg dana stanje se je pogoršalo i liječnici ga nisu uspjeli spasiti. Kako je izgledala cijela njegova drama, možete vidjeti u videu ispod teksta.

Linker
19. travanj 2024 03:27