K1 i Boks

(VIDEO) Nokaut dana: Joshua nije jedini neporaženi teškaš kojeg je prošlog vikenda nokautirao autsajder

screenshot
Vrlo lijep primjerak završetka boksačkog meča donosimo vam u nokautu dana. Riječ je o meču održanom prošlog vikenda na "PBC on FOX" eventu, u kojem je prvi poraz u karijeri doživio favorizirani nigerijski teškaš, Onoriode Ehwarieme.

Radi se o PBC on FOX eventu održanom u San Jacintu, savezna država Kalifornija, kojeg je predvodio meč Huga Centena Jr. i Williea Monroea Jr. Na istom programu svoj je američki debi nastup trebao odraditi najveći afrički teškaški potencijal. Onoriode Ehwarieme (17-1, 16 KO) po prvi put je došao boksati u Ameriku, istog dana kad je to napravio njegov sunarodnjak porijeklom, Anthony Joshua.

Ehwarieme je protiv sebe imao klasičnog američkog "journeyman" boksača. Rodney Hernadez do tog je meča ostvario 12 pobjeda, sedam poraza i dvije neodlučene borbe, a samo tri puta slavio je nokautom. Sve je bilo spremno za sjajan američki debi Nigerijca. No, Hernandez se s time nije složio. Prilika boksati na velikom eventu uz prijenos na FOX televiziji je nešto što ga je dodatno motiviralo. Hernandez je svoj posao odradio u prvoj rundi. Tri udarca lijevom napravila su posao. Prvi je bio direkt, nakon toga je uslijedio kroše u tijelo, a onda je završni kroše u bradu, koji je posao završio.

Pogledajte ovaj sjajan nokaut koji nam je još jednom potvrdio onu staru boksačku pouku, kako nikoga ne smijemo unaprijed otpisati, posebno dok je riječ o teškoj kategoriji.

Linker
19. travanj 2024 12:05