K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte kako Joshua javno proziva Furyja: Vrijeme je da konačno saznamo tko je pravi 'broj 1'!

Anthony Joshua
 Screenshot (Twitter)
Anthony Joshua smatra kako je konačno došlo vrijeme za ujedinjenje svih teškaških titula te je odlučio javno prozvati borca koji drži onaj jedini pojas koji nedostaje njegovoj bogatoj kolekciji - Tysona Furyja!

Nakon što je u prosincu prošle godine vratio izgubljeno i poslije revanša s Andyjem Ruizom Jr-om ponovno postao vlasnik IBF, WBA, WBO i IBO pojaseva, Anthony Joshua želi i onaj kojeg ovih dana ponosno nosi Tyson Fury.

Iako bi to bio meč koji bi nas konačno doveo u situaciju da jedan teškaš drži sve ugledne titule, put do Furyjevog WBC pojasa nije nimalo jednostavan...

Naime, raniji planovi govore nam bi Joshua u svom idućem nastupu trebao ići na Kubrata Puleva, a Fury na Wildera koji nema namjeru odustati od svog prava na revanš. Pored svega, tu imamo i problem s koronavirusom koji je napravio pravi kaos i poremetio planirani raspored, ali i s borcima poput, recimo, Dilliana Whytea koji strpljivo čeka svoju priliku kao obvezni WBC-ov izazivač.

Ideja o mogućem meču za ujedinjenje svih titula izazvala je veliki interes javnosti, a samim time iz dana u dan raste pritisak na Wildera od kojeg se traži da se u ovakvoj situaciji odrekne svog prava na revanš. No, 'Brončani bombarder' i dalje je uvjeren kako je u veljači jednostavno imao loš dan i bez obzira na želje drugih nema namjeru odustati od svojih planova.

Ipak, Joshua je odlučio još jednom pokrenuti čitavu priču tako što je u razgovoru sa Sky Sportsom javno prozvao Furyja.

"Dođi i bori se sa mnom. Ako zaista želiš govoriti da si 'broj 1', onda se moraš boriti sa mnom. Hajdemo. Ja imam sve preostale pojaseve tako da to jedino ima smisla. Borba nas dvojice će donijeti jednu dominantnu figuru u teškoj kategoriji. Samo će jedan od nas imati sve pojaseve. Znači, logika nalaže da se ja moram boriti s Tysonom Furyjem, a on s Anthonyjem Joshuom kako bi se vidjelo tko je 'broj 1. Bio bi to povod za jednu sjajnu objavu nakon ove pandemije s kojom se trenutno suočavamo", poručio je 'AJ'.

Linker
20. travanj 2024 14:31