K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte video iz 2013. i poslušajte kakav je tada savjet Tyson Fury imao za Anthonyja Joshuu

Anthony Joshua i Tyson Fury
 Screenshot (YouTube)
Godina je 2013., a za stolom su Lennox Lewis, Scott Welch, Frank Bruno, Tyson Fury i Anthony Joshua...

Jedan otprilike sedam godina star video ovih dana postao je ponovno viralan, a razlog se skriva u činjenici da nam je za istim stolom prikazao današnje svjetske prvake Anthonyja Joshuu i Tysona Furyja te tri poznata teškaška lica - Lennoxa Lewisa, Franka Bruna i Scotta Welcha.

23-godišnji Joshua upravo se upuštao u profesionalne vode, a 24-godišnji 'Kralj Cigana' u to je doba već bio provjereni profesionalac s 21 pobjedom iz isto toliko nastupa.

Spomenute zvijezde tog je dana u studiju okupio Sky Sports u svojoj 'Gloves Are Off' emisiji.

Iako su po godinama bili blizu, po iskustvu, koje se moglo očitati i iz njihovog ponašanja, Joshua i Fury bili su 'kilometrima' udaljeni. Dok je aktualni WBA (Super), IBF, WBO i IBO prvak u to doba upijao savjete pred profesionalne izazove, Fury je već tada, za tim istim stolom, zračio samopouzdanjem i najavljivao velike stvari.

U jednom trenutku, pred sami kraj emisije, od 'Kralja Cigana' se tražilo da savjetuje svog mlađeg kolegu. Poruka koju je Fury 2013. uputio 'AJ-u' danas je još značajnija, pogotovo kada uzmemo u obzir da se u ovim trenucima naveliko priča o njihovom međusobnom okršaju.

"Slušaj sebe, a ne druge. Jer, ne daj bože da nešto krene po krivu, onda ne možeš upirati prstom i kriviti druge. Uvijek ćeš znati da jedino možeš kriviti sebe jer ti si taj koji je donio tu odluku. Nikad nemoj požaliti zbog stvari koje činiš u životu. Ne zamaraj se time što bi bilo kad bi bilo.... Daj maksimum, dok možeš i kad možeš. I ne ostavljaj ništa iza sebe", glasio je tadašnji savjet današnjeg WBC-ovog prvaka.

Linker
25. travanj 2024 04:29