K1 i Boks

(VIDEO) Sergey Kovalev nokautirao Yardea i podsjetio na dane kad je 'Krusher' dominirao

Yarde vs. Kovalev
 screenshot
Sergey Kovalev obranio je titulu boksačkog WBO svjetskog prvaka poluteške kategorije nokautiravši vrlo hrabrog i odlučnog Anthonyja Yardea u 11. rundi.

Meč održan u subotu u Čeljabinsku bio je pod organizacijom Top Rank Boxinga, promocije koja se brine za karijeru nekad najubojitijeg boksača svijeta, 'Krushera' Kovaleva. Ipak, mnogi smatraju kako nakon dva poraza od Andrea Warda on više nije isti borac. Zapravo, već u drugom se vidio pad, odnosno smatra se kako je dvojbena odluka prvog meča imala veliki utjecaj na njega.

Kovalev je nakon mečeva protiv Warda uspio još jednom doći do svjetske titule, izgubiti je od Eleidera Alvareza pa je odmah u revanšu i vratiti, da bi sad upisao i prvu obranu otkako je ista ponovno kod njega. Anthony Yarde hrabri je boksač koji je u ruski Čeljabinsk došao potući se, dati sve od sebe i pronaći mjesto na bradi ruskog boksača pogotkom u koje bi ga poslao na pod. Uspio je do sada neporaženi Britanac sve osim ovog posljednjeg, unatoč velikom broju pogođenih udaraca. Kovalev je jednostavno izgledao kao u svojim najboljim danima.

Zbog sjajnog pristupa obojice boksača, publika je dobila ono po što je došla. Zanimljiv meč, puno akcije i na kraju pobjedu njihovog boksača. Sve je završilo u 11. rundi, kad je usred opakih razmjena Kovalev pogodio lijevi kroše u bradu. Bacio je time Yardea na leđa, činilo se kako će se ovaj ustati u vratiti u meč, no noge nisu slušale. Tako je sjajna akcije okrunjena onim što fanovi najviše vole, prekidom. Sergey Kovalev sad se nalazi na omjeru od 34 pobjede, tri poraza i jednog neodlučenog meča. Ovim putem obranio je WBO titulu jedne od trenutno najkvalitetnijih kategorija svjetskog boksa. WBA se nalazi kod Dmitrija Bivola, dok će se WBC i IBF prvaci 18. listopada boriti za ujedinjenje dva pojasa. Riječ je Oleksandru Gvozdyku i Arturu Beterbijevu.

Linker
12. travanj 2024 15:05