K1 i Boks

(VIDEO) Smith o Wilderovoj bizarnom opravdanju: 'Ovo je najsramotnija isprika za poraz ikada...'

Deontay Wilder
 Screenshot
Koliko je Deontay Wilder "zabrljao" očajnim nastupom protiv Tysona Furyja u MGM Grand Garden Areni, toliko je dodatno "uprskao" s bizarnom isprikom za poraz, koja je nažalost glavna tema američkih sportskih medija posljednja dva dana.

Jedan od onih koji ne može vjerovati da je "Brončani bombarder" odlučio za prvi poraz u karijeri optužiti preteško odijelo koje je nosio prilikom izlaska u ring je i slavni ESPN-ov analitičar Stephen A. Smith. Podsjetimo što je Wilder istaknuo kao opravdanje...

"Uopće me nije uzdrmao, ali činjenica je da je moja uniforma bila preteška. Već od samog početka nisam imao noge, a u trećoj rundi one su se skroz ugasile. Puno mi ljudi govori da su vidjeli kako nešto nije u redu sa mnom, ali morao sam se praviti u ringu da je sve OK. Dao sam najbolje od sebe. Znao sam da nemam noge zbog te uniforme. Samo sam je isprobao, i to prvi put, u noći prije borbe. Nisam mislio da će biti toliko teška. Imala je 18, možda i više kilograma s kacigom i svim baterijama. Htio sam odati počast Mjesecu crnačke povijesti. Htio sam da to bude sjajno, ali izgleda kako sam to stavio ispred svega drugoga", požalio se Wilder.

Što na to kaže Smith, poznat kao analitičar bez dlake na jeziku?!

"Veliki sam fan Deontayja Wildera, stvarno ga cijenim, više puta smo razgovarali...I zato se nadam da će ovo shvatiti na ispravan način. Ovo je vjerojatno najsramotnija isprika koju sam ikada čuo od nekoga tko je izgubio meč!", započeo je frapirani Smith, kojeg smo nedavno gledali i u fokusu MMA javnosti radi snažne kritike Donalda Cerronea.

"Ne sumnjam u njegove riječi, ne govorim da to što kaže možda nije istina. On je pošten tip i prihvaćam njegove riječi. Ali moj Bože, ovo nije nešto što možeš javno izgovoriti. Odijelo koje si nosio prema ringu koje ima više od 18 kila? To je razlog radi kojeg si izgubio ovaj meč? Pa zašto si ga nosio? Navodno si ga probao večer prije meča? Znao si koliko je teško, zašto si onda to napravio?, pita se Smith.

Tu ESPN-ova perjanica nije stala, nego je nastavio još žešće prema svom sunarodnjaku...

"I treće, on te jednostavno prebio! Prebio te! Ja mislim da su ti noge riknule već u prvoj rundi. On govori da je to bila treća, meni se činilo da je već u prvoj gotov. I onda slušamo ovu ispriku koja je jednostavno sramotna...", smatra Smith.

U nastavku je o istoj temi govorio i jednako popularni Max Kellerman. I on se slaže sa Smithom, a njegov komentar Wilderove isprike kojoj se smije čitav borilački svijet, pogledajte u videu:

Linker
18. travanj 2024 23:52