K1 i Boks

(VIDEO) Šok na vaganju! Ruiz nasamario sve, razlika u kilogramima između njega i Joshue je ogromna!

 Screenshot (YouTube)
Anthony Joshua i Andy Ruiz Jr. odradili su službeno vaganje nakon kojeg možemo reći kako su maske pale i zaključiti kako su kroz proteklih nekoliko tjedana vođene prave taktičke bitke između kampova. Na kraju se pokazalo točnim kako je Joshua odlučio biti lakši nego ikad te je na vagu stao s pet kilograma manje nego u slučaju lipanjskog meča. Ruiz je sve šokirao, dokazavši kako su priče o njegovom mršavljenju zapravo bile 'spin'. Naime, došao je čak sedam kilograma teži nego što je bio u prvom meču.

Anthony Joshua je nakon dugo vremena na vagu stao kao izazivač. Britanac je već u prethodnim danima prezentirao svoju konstituciju iz koje je bilo jasno kako više nema muskulature kao ranije i pretpostavljalo se da će biti lakši. Pitanje je samo bilo koliko. Na kraju mu je vaga pokazala 107.5 kilograma, što je gotovo pet kilograma manje nego u slučaju njihovog lipanjskog meča. Za usporedbu svakako vrijedi spomenuti i njegove težine protiv Aleksandra Povetkina (111.7 kilograma), ali i Josepha Parkera (113 kg) te Carlosa Takama (115 kg). Činjenica je kako je Joshua kroz karijeru sve lakši, no ovo je ipak jedna nova razina.

Nakon što je u slučaju britanskog boksača tako nešto bilo očekivano, Ruiz je sve šokirao. Posljednjih tjedana govorilo se o njegovom mršavljenju i dijeti, pojavljivale su se razne fotografije koje bi tako nešto dale zaključiti, jedino je Ruiz tvrdio kako će težiti jednako kao u prvom meču. Na kraju se dogodilo potpuno suprotno. Vaga mu je pokazala 128.6 kilograma, što je sedam kilograma više nego kad je na vagu stao 31. svibnja. Mnogi su čak posumnjali kako je došlo do neke greške na vagi, no težina je službeno potvrđena.

Nakon toga je odrađeno sučeljavanje, ali bez prevelike napetosti. Prvo su pozirali jedan kraj drugog, a onda je uslijedio i kratki pogled oči u oči.

Trenutno je teško zaključiti kakva će biti Ruizova strategija i što bi njegova nova težina trebala značiti. No, sve to donosi samo više uzbuđenja pred sutrašnji meč.

Vrijedi spomenuti kako je Filip Hrgović težio 109.3 kilograma, dok je Eric Molina bio tri kilograma teži od njega, a snimku cijelog vaganja možete pogledati ispod teksta.

Linker
26. travanj 2024 04:35