K1 i Boks

(VIDEO) Tyson i Jones se izvagali pa odradili napeto sučeljavanje

Mike Tyson i Roy Jones Jr.
 screenshot/YouTube
Mike Tyson i Roy Jones Jr. odradili su vaganje i sučeljavanje te slijedi dugo očekivani meč legendi

Kad je Roy Jones Jr. stao na vagu, ista je pokazala 95.2 kilograma. Ako usporedimo tu težinu s onom na kojoj je nastupao tijekom svoje profesionalne karijere, možemo otkriti kako 51-godišnji Jones nikad nije bio teži. Tek pred kraj karijere težio je oko 90 kilograma, budući da je nastupao u lakoteškoj kategoriji, a svoje najveće uspjehe napravio je u onoj do 79.5. Čak je i teškašku titulu 2003. godine, kad je savladao Johna Ruiza, osvojio s 87.5 kilograma koje mu je vaga dan ranije pokazala.

Tysonu je vaga pokazala točno sto kilograma, što je težina koju je imao kroz većinu mečeva u drugoj fazi svoje karijere, onoj od 1995. godine nadalje, odnosno nakon izlaska iz zatvora. To je samo još jedan znak kako se doveo u odličnu fizičku spremnu. Vjerojatno puno bolje od one s kraja karijere. Naime, u neslavnom meču protiv Kevina McBride održanom 2005. godine, ujedno posljednjem meču u karijeri, Tyson je težio 105 kilograma.

Forme oba borca mogle su se vidjeti na vaganju i moramo priznati kako su one očekivane, u skladu s njihovim godinama. Nakon samog vaganja, uslijedilo je sučeljavanje. Isto je bilo vrlo napeto i teško je zaključiti što bi se dogodilo da između boksača nije bila staklena zaštita. Iste naravno neće biti kada u ranim nedjeljnim satima ove dvije legende uđu u ring. Onda se može očekivati uistinu svašta.

Ispod teksta možete pogledati kako je to vaganje, zajedno sa spomenutim sučeljavanjem, izgledalo. U pitanju je cjelokupni događaj koji se prenosio putem YouTube stranice glavnog organizatora, Trillera.

Linker
14. travanj 2024 23:35