K1 i Boks

(VIDEO) Whyte teži od Povetkina čak 13 kilograma, oba boksača u sjajnoj formi!

Dillian Whyte i Alexander Povetkin
 screenshot/YouTube (Matchroom Boxing)
Dillian Whyte na vagu je danas stao sa 114.5 kilograma, čak 13 kilograma više od Alexandra Povetkina

114.5 kilograma pokazala je danas vaga Dillianu Whyteu, koji je na meč protiv Alexandra Povetkina došao u sjajnoj formi. Vidjelo se odmah po izgledu da je Dillian ozbiljno shvatio ovaj meč i same pripreme, tako da će u ring ući s čak osam i pol kilograma manje nego što je u prosincu imao protiv Mariusza Wacha u Diraji. Za taj meč je Whyte dobio puno kritika, posebno na račun nedostatka brzine u ringu, a pred kraj istog mu je pala i kondicija, tako da je čak i pobjedu doveo u pitanje. Suci su mu je jednoglasno dodijelili, no sigurno je tim putem dobio upozorenje. Ovog puta je otprilike na pola puta između onoga što je težio za meč protiv Oscara Rivasa i drugi meč protiv Dereka Chisore.

Alexander Povetkin također je lakši nego u Saudijskoj Arabiji, gdje je također nastupio. On je u meču protiv Michaela Huntera, koji je tada završio bez pobjednika, imao 104 kilograma. Danas mu je vaga pokazala 101.5. Rus inače većinu karijere varira između 102 i 105 kilograma.

Ulog meča Whytea i Povetkina je privremeni pojas prvaka svijeta prema WBC-u, odnosno pozicija obaveznog izazivača pobjedniku meča između Tysona Furyja i Deontaya Wildera. Whyte tako ulazi u svakako najveći meč svoje karijere, a i Povetkin bi mu, ako ga savlada, bio do sada svakako najveći "skalp". 40-godišnji "Ruski vitez" također će tražiti važnu pobjedu, jer u slučaju poraza bi se svakako našao u silaznoj putanji, vjerojatno prema kraju karijere.

Sunaslovna borba priredbe donosi veliki ženski meč između Katie Taylor i Delfine Persoon. Neporažena Irkinja tim će putem braniti sve četiri elitne titule lake kategorije. Njih dvije već su se borila u lipnju prošle godine, kad je Taylor slavila većinskom odlukom nakon deset rundi. Taylor ima do sada impresivnih 15-0 omjer u profesionalnoj karijeri, no ništa manje impresivnih nisu niti 44-2 njena protivnice.

Program sutrašnjeg spektakla u Fight Campu otvaraju Alen Babić i Shawndell Winters, a prije glavna dva meča još će se susresti Luther Clay i Chris Kongo te Jack Cullen i Zak Chelli.

Ispod teksta možete pogledati cijelo vaganje.

Linker
25. travanj 2024 13:27