K1 i Boks

Warren poslao izravnu poruku Hrgovićevim promotorima, nije oduševljen idejom koja uključuje 'El Animala'

Filip Hrgović
 Srdjan Vrancic / CROPIX
Promotor Daniela Duboisa komentirao je plan ljudi koji stoje iza Filipa Hrgovića

Iako obojica ispred sebe imaju ispite koje će morati apsolvirati idućeg mjeseca, spomen meča Daniela Duboisa i Filipa Hrgovića našao se na naslovnicama boksačkih medija, ali i kao dio vrlo žustrih rasprava na Twitteru. Sve je to dovelo do izjava promotora hrvatskog boksača, braće Sauerland, kako su zainteresirani za Filipov meč protiv pobjednika okršaja Duboisa i Joea Joycea. Dodali su da bi uvjet ipak morao biti meč za neku titulu te da im u suprotnom nema smisla budući da Hrgovića smatraju talentiranijim boksačem od spomenutog dvojca. Ideju je podržao i Eddie Hearn.

A taj spomenuti dvojac, osim što se na BoxRecovoj ljestvici nalazi ispred Hrgovića (Joyce je 16., Dubois 21., a Hrgović 33. teškaš svijeta), ispred sebe ima međusobni meč koji predvodi jaku priredbu i koji će veliki broj fanova gledati. Pobjeda bi na spomenutoj ljestvici mogla garantirati i mjesto među deset najboljih teškaša. Upravo na temelju toga, Duboisov promotor Frank Warren, kreira svoj stav prema eventualnom sudaru s Hrgovićem. Ukratko, izjavio je kako ga ne zanima, uz izravnu poruku braći Sauerland i Eddieju Hearnu, koji je zapravo njegov najveći poslovni rival.

Former world heavyweight champion, British boxer Tyson Fury (L) and manager and promoter Frank Warren (R) attend a press conference in London on October 1, 2018 ahead of his scheduled world heavyweight title fight against WBC champion, US boxer Deontay Wilder, on December 1. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
AFPDaniel LEAL-OLIVAS / AFP
Tyson Fury i Frank Warren

"Mi smo trenutno zadovoljni time što smo Danielu ugovorili najveću domaću borbu teške kategorije u posljednjih nekoliko godina, protiv Joea Joycea. On je boksač koji je Hrgovića savladao u World Series of Boxing turniru. Umjesto da se bave Duboisom, oni bi možda trebali razmisliti o tome da svom momku nađu spomena vrijednu borbu", rekao je Warren u razgovoru za Sky Sports.

Šef Queensberry Promotionsa namjerava Duboisu nakon ovog meča riješiti napad na neku od svjetskih titula. Vjeruje kako je to moguće na račun "hypea" koji se oko "Dynamitea" počeo stvarati te koji bi mogao biti još veći ukoliko jednako dominantan kao do sada ostane i u meču protiv Joycea.

Hrgovićeva prilika mogla bi se pojaviti ako uvjerljivo pobijedi u svom idućem meču, a onda i otvoreno, možda već u ringu, prozove nekoga od spomenutih boksača, odnosno pobjednika meča. Do sada je Filip više puta govorio kako želi mečeve protiv najboljih, no još niti jednom sa svjetlima reflektora uperenim u sebe te s mikrofonom u ruci. Možda će se sad napokon pojaviti ta prilika.

Linker
25. travanj 2024 06:18