K1 i Boks

Wilder i Fury podijelili kladionice!

 Philip Pacheco / Anadolu Agency/ AFP
Još manje od šest dana dijeli nas do velikog boksačkog revanša između Deontaya Wildera (42-0-1) i Tysona Furyja (29-0-1).

Noć sa subote na nedjelju rezervirana je za spektakl iz MGM Grand Garden Arene. Wilder i Fury u Las Vegasu će ponovno riskirati onu 'nulu' koja im krasi rubriku rezerviranu samo za poraze.

Jedan metak su već izbjegli. Epski susret iz 2018. nije nam donio pobjednika nakon 12 rundi duge bitke. Suci su, podsjetimo, 1. prosinca te godine podijeljenom odlukom presudili da se radi o neodlučenom meču. Ishod je to koji niti jednog od njih nije zadovoljio. Fury je, kao i velik dio boksačke zajednice, bio uvjeren kako je pokazao puno više, no Wilder je bio taj kojemu su pripali najznačajniji trenuci. U dva takva, umalo je zaustavio 'Kralja Cigana', no Fury se oporavio, a posebno impresivan bio je onaj 'povratak iz mrtvih' u posljednjoj rundi meča.

Od tog su susreta i Wilder i Fury odradili po dva nastupa.

Britanac je prvo tehničkim nokautom zaustavio Toma Schwarza, a potom i sudačkom odlukom svladao Otta Wallina. S druge strane, aktualni WBC-ov prvak vratio se svojim navikama i prvo nokautirao Dominica Breazealea, a nakon Amerikanca istu je sudbinu doživio i kubanski veteran Luis Ortiz.

Nema nikakve sumnje da nas čeka izrazito nezahvalan meč za bilo kakvu prognozu. Kada osluškujemo boksačke profesionalce, najčešće ćemo čuti iste stvari koje smo slušali i uoči prvog susreta. Većina njih dat će izazivaču prednost na duge staze, odnosno vjeruju da će Fury pobijediti ako odluka dođe do sudačkih kartica, dok 'Bronačnog bombardera' vide kao favorita u slavlju prekidom.

Zbog svega navedenog nimalo nas ne čudi da je ovaj meč podijelio kladionice.

Mali pogled na ponudu i stav 'bookmakera' iz nekoliko svjetskih kladionica govori nam da su jedni prednost dali Furyju (1.77 - 1.91), drugi Wilderu (1.80 - 2.05), dok su treći bili neodlučni (1.91 - 1.91).

Linker
19. travanj 2024 07:37