K1 i Boks

Wilder odgovorio Furyju: 'Moja odluka ne bi trebala nikoga iznenaditi'

 RINGO CHIU / AFP
Deontayu Wilderu nije jasno zašto ljude, uključujući Tysona Furyja, iznenađuje to što je aktivirao klauzulu koja mu garantira novi susret s 'Kraljem Cigana'.

Svega nekoliko dana nakon revanša u kojem je ostao bez WBC titule, Deontay Wilder i službeno je zatražio trilogiju s Tysonom Furyjem. 34-godišnji Amerikanac uvjeren je da će u trećem dvoboju s britanskim teškašem pokazati svoje pravo lice i svima dokazati da je 22. veljače jednostavno imao loš dan.

Pobijedi li Furyja, 'Brončani bombarder' ponovno će zasjesti na WBC-ov tron, ali puno je onih koji ne vjeruju u takav rasplet. Tysonova izvedba u revanšu bila je gotovo pa savršena i mnogi su te večeri u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni vidjeli jednu potpunu dominaciju od koje će se Wilder teško oporaviti i za koju će teško pronaći odgovor.

Iz istog razloga ni Fury ne može shvatiti odluku svog sportskog rivala.

"Bio sam iznenađen (kad je zatražio treći meč, op.a.) jer se radilo o borbi koja se odvijala u jednom smjeru. On nije pobijedio niti u jednoj sekundi tog revanša", nedavno je izjavio Tyson u razgovoru s talkSPORT-om, dodavši da je možda i novac jedan od glavnih razloga za tu odluku.

"Nemam neku reakciju na to", odgovorio je pak Wilder gostujući na The PBC Podcastu pa nastavio:

"Nitko ne bi trebao biti iznenađen. To sam što sam. Ja sam Deontay 'Brončani bombarder' Wilder i tu se neće ništa promijeniti. Zašto to ne bih želio? Doći će vrijeme kada ću reći ono što trebam reći. Ali... kada se osvrnem na taj meč... On zna da to nisam bio ja. Ja znam da to nisam bio ja, ljudi u boksu i svi znaju da to nije bio pravi Deontay Wilder. S njim nešto nije bilo u redu. Puno ću vam toga otkriti u pravo vrijeme... Sve u svemu, veselim se trećoj borbi i jedva čekam da ljudima dam ono što žele vidjeti", poručio je bivši prvak.

Linker
17. travanj 2024 03:52