K1 i Boks

Wilder prelomio: Poznata sudbina trenera koji je zaustavio meč s Furyjem!

 RINGO CHIU / AFP
Deontay Wilder ozbiljno je razmišljao o tome da prekine suradnju s Markom Brelandom, čak je i sumnjao na nekakvu urotu, ali sada je izgleda konačno došao k sebi i odlučio pomoćnog trenera zadržati u svom timu!

Mark Breland postao je jedna od glavnih priča nakon završetka boksačkog spektakla koji se u noći s 22. na 23. ožujka održao u Las Vegasu. Pomoćni trener 'Brončanog bombardera' našao se na udaru sada već bivšeg svjetskog prvaka nakon što je u sedmoj rundi meča s Tysonom Furyjem odlučio ubaciti ručnik i dodatnih batina poštedjeti svog borca.

Breland je svoju odluku donio u trenucima kad je Fury potpuno dominirao, a Wilder izgledao poput nekoga tko preživljava u ringu. Stoga su mnogi stali na njegovu stranu, ali ne i Wilder koji je skupa s glavnim trenerom Jayom Deasom tvrdio da to nije bio dogovor.

Iako je Wilder u nekoliko intervjua nakon meča u Las Vegasu otkrio kako ozbiljno razmišlja o prekidu suradnje s Brelandom, ali i da će još dobro o svemu razmisliti, sve do sada nismo znali njegovu konačnu odluku. A ona je stigla u razgovoru s ESPN-om.

"Ja sam ratnik. Imam isti stav kao i one noći kad sam se borio - želio sam da me iznesu na štitu. No, jasno mi je da moj kut i moj tim žele samo ono što je najbolje za mene. Mark Breland je i dalje član mog tima, tima koji se raduje pripremama za trilogiju", otkrio je američki teškaš i usput još jednom potvrdi da će aktivirati klauzulu koja mu jamči priliku da ponovno u svoje vlasništvo vrati prestižni WBC-ov pojas.

Linker
12. travanj 2024 09:59