K1 i Boks

Wilder: 'Prestanite se nadati, borbu s Joshuom za ujedinjene titula nećete NIKAD gledati!'

 Screenshot/ Ilustracija (YouTube)
Deontay Wilder nije bio nimalo impresioniran posljednjom pobjedom Anthonyja Joshue. Štoviše, WBC-ov teškaški prvak kritizirao je nastup britanske zvijezde u meču s Andyjem Ruizom Jr-om. Nakon svega viđenog, ali i nakon pojedinih izjava iz Joshuinog tima, Wilder je fanovima jasno poručio - 'Prestanite se nadati, mislim da od našeg dvoboja neće biti ništa!'.

Wilder je svoje mišljenje izgradio i na izjavama Eddieja Hearna koji nerijetko iznosi razne statističke podatke kojima umanjuje popularnost 'Brončanog bombaredra'...

"Da sam se vratio nakon što sam izgubio od ovog tipa, sigurno ne bih plesao oko njega i boksao na taj način. Moj bi cilj bio uvjeriti svijet kako sam ja najbolji i kako mi nitko nije niti blizu, posebno uz trenutno stanje i događanja u diviziji. Sad je svaki meč dokazivanje, svakim nastupom moraš potvrđivati da si najbolji. Joshua je imao više prilika gdje je mogao završiti meč nakon što je pogodio desnom, ali to jednostavno nije radio. Njegov cilj bio je preživjeti, to je Kličkova metoda boksa", kritizirao je nedugo nakon boksačke večeri u Diraji Wilder svog nesuđenog suparnika.

Odgovor Joshuinog promotora nije se dugo čekao...

"Potrošili smo previše energije i vremena na Deontaya Wildera koji se nedavno borio u Las Vegasu i prodao sedam je*enih tisuća ulaznica i ostvario prodaju od 100 tisuća PPV-a. Ljude Wilder ne zanima. Žao mi je, ali to je istina", bocnuo je WBC-ovog prvaka Eddie Hearn, a onda je Wilder pokušao zaključiti priču, barem privremeno...

"Mislim da borbu za ujedinjenje titula nećemo nikad gledati. Nikad. Ne želim da sa se ljudi nadaju jer to se neće nikad dogoditi. Zašto? Jer sam preopasan", jasno je poručio Wilder u razgovoru za The Athletic.

'Brončani bombarder' vjeruje da je Hearn previše fokusiran na iznošenje brojki i priče o Joshuinoj popularnost te da sve to koristi kako bi izbjegao njihov međusobni susret. Dio boksačkih portala smatra da promotor iz Matchroom Sporta to radi samo kako bi u slučaju eventualnih pregovora bio 'A' strana, dok drugi smatraju da su njegove izjave čisti dokaz da uopće ne razmišlja ozbiljno o organizaciji meča koji je tema već barem dvije godine.

Linker
26. travanj 2024 05:44