K1 i Boks

Wilder protiv Furyja može nadmašiti niz Muhammada Alija: 'Nikad nisam razmišljao da ću biti u ovakvoj situaciji'

 TIMOTHY A. CLARY / AFP
Deontay Wilder više je puta najavio da će nokautirati Tysona Furyja. Uspije li u svom naumu i upiše li ovog vikenda novu pobjedu, aktualni WBC-ov prvak nadmašit će u jednoj statističkoj kategoriji velikog Muhammada Alija.

'Brončani bombarder' u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni lovi 43. profesionalnu pobjedu, ali i 11. uzastopnu obranu titule s kojom bi prestigao legendarnog Alija.

"Bio bi to sjajan osjećaj, moja 11. uzastopna obrana naslova", izjavio je Wilder.

Aktualni WBC-ov prvak nešto je više o toj temi rekao gostujući na '5 Live Boxing with Costello & Bunce podcastu'.

"Moj je plan bio ući u boks i zaraditi nekoliko dolara za svoju kćer. Nikad nisam razmišljao o tome da ću biti teškaški prvak svijeta i netko tko je izjednačen sa svojim idolom Alijem. Jednom kada pobijedim Furyja s razornim nokautom, otići ću korak dalje, srušiti rekord i nastaviti činiti sjajne stvari", samouvjereno će Deontay pred meč koji ga čeka u noći sa subote na nedjelju.

Wilder je, posjetimo, do WBC-ovog pojasa stigao početkom 2015. kada je nokautirao Bermanea Stivernea i od tada ga ne ispušta iz svojih ruku. S druge strane, Ali je davne 1974. ugrabio naslov svladavši Georgea Foremana u jednom od najvećih boksačkih mečeva. Niz obrana započeo je s Chuckom Wepnerom, a prekinuo 1978. kada ga je podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Leon Spinks.

Linker
24. travanj 2024 12:15