K1 i Boks

Wilder reagirao na Whyteov doping pad: 'Moraš varati jer nisi dovoljno dobar, kakav si ti magarac!'

 Screenshot YouTube
Deontay Wilder brzo je reagirao na doping pad svog idućeg obaveznog izazivača, Dilliana Whytea, koji bi taj status mogao izgubiti. Otišao je toliko daleko da je korištenje dopinga nazvao otvorenim pokušajem ubojstva.

Vijest o doping padu Dilliana Whytea, unatoč kojem je ipak dobio dozvolu za nastup u meču protiv Oscara Rivasa, svakako je vijest dana u svijetu boksa. Tek nešto više od jednog dana nakon što smo izgubili Maxima Dadasheva, dogodio se ovakav skandal. Što je najgore, Whyteova pobjeda protiv Rivasa vjerojatno će ostati. Na sve to je među prvima reagirao Deontay Wilder, boksač čiji bi Whyte trebao biti obavezni izazivač prema WBC-u. Kao alat za ovo obraćanje poslužio mu je Instagram.

"Imamo situaciju u kojoj smo obaviješteni kako je borac koristio nedozvoljena sredstva. Zapravo, kažu kako je imao više od jedne zabranjene supstance u svom tijelu. I to je riječ o borcu koji je već ranije padao na doping. To sranje mora prestati, to krvarenje moramo zaustaviti. Upravo smo imali borca koji je umro u ringu jer je primio previše udaraca, a s druge strane imate idiote poput Dilliana Whytea koji žele varati. I to sve da bi postigli nešto u karijeri jer nisu dovoljno dobri", napisao je Wilder, nastavivši:

"Oscar Rivas bio je boksač protiv kojeg se nadopingirani Dillian borio i Oscar ga je u tom meču bacio na pod i gotovo pobijedio. Dakle, gospodine Whyte, unatoč svemu ste završili na svojoj guzici. On i njegov promotor Eddie Hearn su WBC-u uzrokovali pakao. Ovaj kujin sin je varao, dok je s druge strane pokušao optužiti svog sunarodnjaka Anthonyja Joshuu za tako nešto. Osim toga, taj njegov promotor je dao sve od sebe da isto proba zataškati. Mene se kritizira jer u najavi borbe kažem kako ću nekoga ubiti, no ja to i ako napravim će biti bez ikakve zabranjene supstance. Njihovo svako uzimanje dopinga je pokušaj ubojstva. Ovaj tip je svakako magarac godine."

Pretpostavlja se kako će WBC nakon ovoga Whyteu oduzeti poziciju idućeg izazivača, što zapravo ne bi bilo loše. Wildera vjerojatno čekaju dva velika revanša, protiv Luisa Ortiza i Tysona Furyja, što bi Whyteova obavezna pozicija mogla ugroziti. Njegov doping pad nije kažnjen samo zbog nevjerojatnih britanskih pravila, no svaka boksačka organizacija ima pravo bilo kojem boksaču oduzeti pojas ili uskratiti neko pravo koje je ranije dobio. Tako da će WBC to vjerojatno u ovom slučaju i učiniti.

Linker
18. travanj 2024 09:30