K1 i Boks

Wilderov tim poslao jasnu poruku u reakciji na posljednja događanja

 John Gurzinski / AFP
Deontay Wilder i njegov tim odigrat će jednu od ključnih uloga u pregovorima za meč Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, a da smo još uvijek daleko od organizacije meča za ujedinjenje svih uglednih teškaških titula moglo bi se zaključiti i iz izjava koje pristižu iz kuta 'Brončanog bombardera'.

Iako je ESPN, ali i velik broj uglednih borilačkih portala, objavio da su započeli pregovori za meč Joshue i Furyja u Saudijskoj Arabiji, odmah je bilo jasno da će se neke stvari pitati bivšeg WBC-ovog prvaka.

Wilder, naime, po ugovoru ima pravo na treći susret s 'Kraljem Cigana' te je više puta izjavio da se tog prava nema namjeru odreći.

Brojni svjetski mediji danas pišu kako bi Wilder mogao dobiti zanimljivu financijsku ponudu ako se odluči maknuti s puta, ali, naravno, to su još uvijek samo nagađanja. Isto tako i izvori bliski ESPN-u javljaju da je tim američkog nokautera svjestan pregovora koji se odvijaju na relaciji Fury-Joshua, no jednu je vrlo jasnu poruku svima poslao Shelly Finkel, dugogodišnji Wilderov savjetnik i jedan od njegovih menadžera.

"Što se nas tiče, sljedeća borba za Deontaya Wildera je treća borba s Tysonom Furyjem", jasan je bio Finkel u kratkom razgovoru s ESPN-om.

No, nije Wilder tu jedini problem. Nekakav dogovor morat će se postići i s Kubratom Pulevom koji je već imao dogovoren meč s Joshuom (20. lipnja), ali je isti otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Linker
21. travanj 2024 09:58