K1 i Boks

Wilderov trener najavio brzi nokaut: 'Noćas će dovršiti posao!'

 Philip Pacheco / Anadolu Agency/ AFP
Noćas ćemo iz legendarne MGM Grand Garden Arene pratiti jedan od najiščekivanijih boksačih uzvrata u posljednjih nekoliko godina. Svjetski prvak u teškoj kategoriji prema WBC federaciji Deontay Wilder (42-0-1, 41 KO) će drugi put braniti pojas protiv Tysona Furyja (29-0-1, 20 KOs). Ovaj put se njihov dvoboj održava u Las Vegasu.

S obzirom na način na koji se odvio njihov prvi obračun, kao i na sve ostale faktore, teško je prognozirati kako bi ovaj sjajan meč trebao završiti. "Bookmakeri" su također podijeljeni pa je i koeficijent na slavlje jednog i drugog boksača gotovo identičan u većini "online" kladionica.

I dok je Fury promijenio svoj stručni stožer i glavnog trenera uoči bitnog revanša, Amerikanac se i dalje oslanja na svog dugogodišnjeg trenera Jayja Deasa. A, ako njega pitate, onda ćemo noćas vidjeti kraj "Kralja Cigana" i dovršetak posla koji je "Brončani bombarder" započeo 2018. godine.

"Deontay zna što može očekivati ovaj put", izjavio je Deas za Sky Sports te je dodao:

"Mislim da će odraditi posao vrlo brzo i empatično."

Deas je otkrio kako su naporno radili za veliki uzvrat, pripremili nekoliko iznenađenja, ali i novih stvari. No, svjesni su da će i Fury doći bolji i spremniji nego prvi put u Los Angelesu.

"Tyson Fury ima mnogo prostora za napredak i očekujemo boljeg protivnika, ali Deontay mi je također pokazao mnogo novih stvari i mnogo napretka od te noći. Mislim da nije pokazao još uvijek za što je sve sposoban", vjeruje njegov trener.

Podsjetimo, kako je Wilder u studenom nokautirao Luisa Ortiza u novoj obrani WBC naslova. Amerikanac je gubio sve runde do 7. dionice i ključne desnice koja je sjela na pravo mjesto i doslovno uništila Kubanca. "Brončani bombarder" je radi nevjerojatnog postotka nokauta od mnogih proglašen najboljim nokauterom u povijesti teškaškog boksa. U 43. profesionalna meča samo su Bermane Stiverne i Tyson Fury uspjeli preživjeti do konačnog sudačkog gonga. Deas ne vjeruje da Britancu to može poći za rukom dva puta.

"Deontay malo po malo namješta svoje protivnike i dovodi se u situaciju gdje može odapeti svoj moćni udarac. Njegove dvije posljednje borbe su bile sjajan primjer kako to radi prije nego što se odluči na konačni udarac."

"Bit će i noćas prilike za Deontayja da ga skine, kao što je došao do te prilike svaki put do sada. Ovaj put će je iskoristiti", zaključio je Deas.

I u prvom meču Wilder je uspio u dva navrata pogoditi svoju specijalku - desni direkt. No, Fury se dva puta mirakulozno "digao iz mrtvih" i na kraju odboksao do remija. Mnogi će reći da je trebao i pobijediti.

Linker
27. travanj 2024 00:48