UFC

Khabib izabrao tri najbolja borca lake kategorije: 'Prvak će postati pobjednik iz meča Dustina i Conora'

Khabib Nurmagomedov
 Vitaly Timkiv / Sputnik via AFP
Čini se kako Nurmagomedov uskoro i službeno napušta svoj pojas

Khabib Nurmagomedov prepostavlja da će pobjednik iz glavne borbe UFC-a 257 postati novi prvak u lakoj kategoriji.

Iz najnovijih izjava legendarnog dagestanskog borca može se zaključiti da njegov plan ostaje isti i kako ga Dana White na sastanku koji slijedi idućeg mjeseca u Abu Dahbiju neće uspjeti nagovoriti na još jedan meč.

Samim time, Khabib očekuje da će uskoro i službeno biti uklonjen s UFC-ovog rostera što bi značilo da najuspješnija MMA promocija mora krenuti u potragu za njegovim nasljednikom. A pobjednik borbe Conora McGregora i Dustina Poiriera, koji se bore 23. siječnja, prema Khabibu, ima najviše izgleda potstati novim pravkom.

U razgovoru s Match TV-om, Nurmagomedov je imenovao tri trenutno najbolja borca lake kategorije i usput otkrio svoja očekivanja.

"Top tri borca (lake) trenutno? Poirier, McGregor i Islam Makhachev. On još nije u TOP 5, ali to su najbolji. A moj pojas će preuzeti pobjednik borbe Dustina i Conora", izjavio je Khabib prema prijevodu RT Sporta.

MMA Fighting odmah je kontaktirao izvor blizak Poirierovom timu i saznao kako još uvijek nije bilo nekih pomaka, odnosno razgovora o mogućnosti da se titula ubaci u igru.

Khabib je rekao i kako shvaća zašto ga White pokušava nagovoriti na nastavak karijere.

"U kontaktu smo s Danom, ali nismo pričali o napuštanju pojasa. Oni žele da se vratim. Ipak sam u promociji proveo devet godina i nisam izgubio. Tu postoji i određena priča, baza fanova... A kad sve to zbrojite, njihove vam namjere budu jasne. I ja ih razumijem. Nude mi uvjete i protivnike, a za nekoliko ću se tjedana sastati s Danom i proći ćemo kroz sve. Ne bih volio da postoji mogućnost mog povratka", dodao je Nurmagomedov.

Nešto kasnije oglasio se i Khabibov menadžer Ali Abdelaziz. Iako su gotovo pa svi ugledni mediji na isti način preveli Khabibove izjave, Ali pak tvrdi kako Nurmagomedov nije rekao da će pobjednik meča McGregor vs. Poirier postati prvak već da će se isti boriti za titulu.

Linker
21. travanj 2024 05:19