UFC

Khabib kritizirao novo UFC-ovo pojačanje: 'Pa protiv njega ne bih trebao ni hrvati...'

Gaethje uz opaku najavu objasnio zašto bi upravo on mogao zaustaviti Khabibovo najjače oružje  
 Stringer / Anadolu Agency via AFP
Michael Chandler nije nimalo impresionirao aktualnog prvaka u lakoj kategoriji

Nakon 10 godina u Bellatoru, u kojem je proveo gotovo pa čitavu profesionalnu MMA karijeru, Michael Chandler stigao je u UFC i odmah privukao veliku pozornost.

Bivši Bellatorov prvak nedavno je potpisao ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom i odmah dobio priliku postati rezervni borac za jedan od najiščekivanijih okršaja godine - meč Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea koji nas ove subote čeka u Abu Dhabiju.

Potez je to UFC-a koji su neki već kritizirali, smatrajući kao Chandler nije zaslužio tu čast, a sada se čini da takvo mišljenje dijeli i prvak Nurmagomedov.

"Mislim da meni protiv Chandlera čak ne bi trebalo ni moje hrvanje. Znam da je došao u Abu Dhabi, ali tu je stigao da odradi vaganje i potom ode kući. To je ono što mislim, hvala ti, ali odi doma i bori se s drugim borcima. On nije na toj visokoj razini da bi bio u borbi za UFC-ovu titulu. Zašto? Jer je prije dvije borbe poražen u drugoj organizaciji. Izgubio je u Bellatoru od borca perolake kategorije. Čovjek ga je nokautirao. On jednostavno mora napredovati i pokazati svijetu da se može boriti za titulu. Treba mu meč s nekim iz TOP 5 i tek onda možemo pričati o njemu", komentirao je Khabib razgovarajući s TSN-om.

Chandler je kao borac na 21-5 omjeru i trenutno uživa u nizu od dvije pobjede nokautom (Sidney Outlaw i Benson Henderson). Poraz o kojem Nurmagomedov priča, Michaelu je 2019. nanio Patricio Freire, aktualni Bellatorov prvak u perolakoj i lakoj kategoriji.

Linker
18. travanj 2024 19:55