UFC

Khabib objasnio zašto ga ne možete uspoređivati s Muhammadom Alijem

Muhammad Ali
 STRINGER / AFP
Khabibu Nurmagomedovu se sviđaju usporedbe s boksačkom legendom Muhammadom Alijem, no iste smatra neprikladnima

U jednom razgovoru za True Gym MMA od aktualnog se UFC-ovog prvaka tražilo da prokomentira usporedbe s po mnogima najvećim sportašem u povijesti, a odgovor koji je uslijedio oduševio je i Khabibove i Alijeve fanove.

"Samo ako pričamo o činjenici da smo obojica prvaci i muslimani, ali zbog svih onih stvari koje je on činio izvan ringa, s time me ne možete uspoređivati", započeo je neporaženi Dagestanac.

FILE�- A�file picture dated 30 September 1975 shows US boxer Muhammad Ali (L) hitting the head of his opponent Joe Frazier during their bout in Manila, Philippines. Born Cassius Clay, boxing legend Muhammad Ali, dubbed 'The Greatest,' died on 03 June 2016 in Phoenix, Arizona, USA, at the age of 74, a family spokesman said. Photo: dpa
UPI / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Ali vs. Frazier

"U danima kada je on bio prvak, on je bio druge rase, a tada su se u SAD-u loše odnosili prema tamnoputim osobama. Prema njegovim pričama, nisu ga htjeli ni posluživati u restoranima. Odbacio je svoju zlatnu medalju... Dosta je promijenio odnos prema svojoj rasi. Dakle, ne možete nas uspoređivati. Da bi to bilo moguće, morao bih se vratiti u njegovo doba, biti tamnoput i biti prvak. Tek bi nakon toga vidjeli kako bih se ja nosio u takvoj situaciji i tek bi onda mogli pričati o nekakvoj usporedbi. Sviđaju mi se te usporedbe, ali mislim da su neprikladne", zaključio je Nurmagomedov.

Khabib je, spomenimo, trenutno u pripremama za svoju iduću obranu titule, odnosno meč s Justinom Gaethjeom koji je rezerviran za 25. listopada u Abu Dhabiju.

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - SEPTEMBER 06: Khabib Nurmagomedov celebrates his victory after his UFC Lightweight Championship match against Dustin Poirier (not seen) at Yas Island in Abu Dhabi, United Arab Emirates on September 6, 2019. Stringer / Anadolu Agency
Stringer / Anadolu Agency / AFP
Khabib Nurmagomedov i Dustin Poirier

Linker
16. travanj 2024 14:35