UFC

Khabib odredio svoje planove: Slijedi li mu nakon Gaethjea oproštajna borba?

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Jedan komentar Khabiba Nurmagomedova na Instagramu Joea Rogana pobudio je neka razmišljanja

Nakon što je jučer postalo poznato kako će se Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje za titulu UFC-ove lake kategorije boriti 24. listopada, MMA zajednica vrlo je pozitivno reagirala na tu vijest. Jedan od onih koji su istu odlučili podijeliti na Instagramu bio je dugogodišnji UFC-ov komentator te najuspješniji podcaster svijeta, Joe Rogan. No, uz njegovu objavu došlo je do nečega što je dovelo do raznih razmišljanja fanova i medija.

Naime, Rogan je podijelio fotografiju plakata kojim je borba najavljena uz komentar kako je nestrpljiv.

"Nemoguće je biti uzbuđeniji oko ove borbe nego što jesam. Povratak najvećeg borca u povijesti lake kategorije, Khabiba Nurmagomedova, protiv najopasnijeg izazivača, Justina Gaethjea. Ne mogu dočekati", napisao je Rogan.

Jedan od prvih koji su mu komentirali bio je Conor McGregor, no njegov komentar u kojem Rogana poziva da se ohladi, uz spomen mamurluka, baš i nije u potpunosti jasan. No, zato je jasno ono što je napisao Khabib.

"Listopad - Justin, travanj - GSP", napisao je prvak, koji je ponovno postao aktivan na društvenim mrežama.

screenshot (Instagram/Joe Rogan)

Kako je nedavno Dana White izjavio da bi bio spreman Khabibu organizirati oproštajnu borbu protiv Georgesa St-Pierrea, mnogi su pomislili kako ovo znači da se prvak spreman umiroviti. To se već neko vrijeme spominje, a nedavno je i njegov sada preminuli otac Abdulmanap izjavio kako on ima još nekoliko borbi, možda čak samo dvije ili tri.

Ako bi Khabib upisao još dvije pobjede, došao bi do omjera 30-0, što on možda smatra pravim trenutkom za napuštanje sporta. Njemu je tek 31 godina i sigurno ispred sebe ima još postignuća koje je moguće ostvariti. No, isto tako je i on najavio kako se ne misli još dugo boriti nego se namjerava posvetiti obitelji. Također je dodao kako mu niti novac nije motivacija, odnosno da je zaradio više nego što mu potrebno. Sad mu preostaje boriti se za ostavštinu te u čast svog oca. Koliko će to još dugo trajati, vjerojatno će ovisiti o više faktora.

Linker
19. travanj 2024 04:06