UFC

Khabib otkrio plan za Gaethjea, prvak prognozira prekid: 'On voli krv, ali ja imam bolji borilački IQ'

Gaethje uz opaku najavu objasnio zašto bi upravo on mogao zaustaviti Khabibovo najjače oružje  
 Stringer / Anadolu Agency via AFP
"Ako ću ga napadati u prve dvije runde, mislim da će u trećoj biti gotov..."

Khabib Nurmagomedov dobro zna da ga 24. listopada u Abu Dhabiju čeka opasan suparnik protiv kojeg će morati testirati sve svoje MMA vještine, a ne samo hrvanje. No, unatoč tome, aktualni prvak nema namjeru odustati od recepta koji se već pregršt puta pokazao kao dobro i uspješno rješenje.

Iako je uvjeren da je od privremenog prvaka dominantniji u hrvačkom segmentu, Khabib je itekako svjestan da će Gaethjea možda i teže od bilo kojeg prethodnog suparnika dovesti u parter.

"Ništa se ne mijenja. Pokušat ću se hrvati. Uspije li on više puta obraniti moje pokušaje rušenja, ja ću probati i po drugi, treći, ma probat ću 100 puta", rekao je Khabib razgovarajući s medijima u danu rezerviranom za promociju UFC 254 priredbe.

"Naravno da ću i boksati s njime. Razmjenjivat ćemo i 'kickove'. Bit će to kombinacija kickboxinga i hrvanja", dodao je prvak.

Gaethje i sam priznaje da možda nije najbolji u napadačkom dijelu hrvačke igre, ali isto tako ističe da je vrlo vješt kada treba obraniti rušenja. A ta vještina nešto je što je posebno razvijao tijekom godina i godina svoje hrvačke karijere. Ipak je to sport s kojim se bavi od svoje četvrte godine i u kojem je stigao do NCAA Division I i All-American razine.

"Mislim da on ima dobru obranu, vrlo dobru hrvačku obranu. Dobro poznaje hrvanje i time se bavi gotovo pa čitav svoj život. Ali, mislim da u posljednjih pet, šest godina nije koristio hrvanje kao što sam ga koristio ja. Ja uvijek koristim hrvanje. Na treningu, u kavezu... Zbog toga sam i prvak. Pored toga, svi mi dobro znamo kakva je njegova kondicija. Ako ću ga napadati u prve dvije runde, mislim da će u trećoj biti gotov. Zašto? Jer nema dobru kondiciju", poručio je neporaženi Dagestanac pa u svojoj analizi još dodao:

"Mislim da je moj borilački IQ puno bolji od onog Justina Gaethjea. On je samo jedan čvrst lik. On se voli boriti. On voli krv. On je poput pravog ratnika, ali mislim da je moj borilački IQ puno bolji od njegovog. Naravno, Justin se zna boriti i srčan je. Moj je cilj da ga umorim. I umorit ću ga. To je moj cilj. Možda treća ili četvrta runda, plan je da ga završim."

Linker
27. travanj 2024 08:47