UFC

'Korean Zombie' i Ortega dobili dodatnu motivaciju pred atraktivni okršaj u Abu Dhabiju

Brian Ortega i Chan Sung Jung
 Screenshot (YouTube)
Dana White namjerava nagraditi pobjednika glavne borbe UFC on ESPN+ 39 priredbe

Brian Ortega i Chan Sung Jung vjerojatno nisu trebali, ali su svejedno dobili dodatnu motivaciju pred međusobni okršaj koji ih čeka 18. listopada u Abu Dhabiju.

Naime, u intervjuu za Sports Illustrated predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je da će uspješniji iz glavne borbe UFC on ESPN+ 39 priredbe dobiti priliku za napad na titulu u perolakoj kategoriji.

"Da, mislim da je to slučaj", rekao je White pa nastavio:

"Prvo, on (Jung) po svemu djeluje kako superzvijezda. U Južnoj Koreji je morao odslužiti vojni rok i to u svom 'primeu', a onda se vratio i imao onu nevjerojatnu borbu s Yairom Rodriguezom. U tom ga je meču zahvatio onaj ludi lakat i to u posljednjoj sekundi. Borio se s nekoliko ozljeda, nije imao sreće, ali ovo sad s Ortegom je velik meč i uzbuđen sam što ćemo ga konačno gledati. Tko god pobjedi, to će ga katapultirati u napad na titulu", otkrio je White planove.

A pobjednika bi, ako se UFC bude držao ovih najava, onda trebao u kavezu čekati Alexander Volkanovski, aktualni prvak kojeg smo posljednji put gledali kada je u srpnju ove godine podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Maxa Hollowaya.

Spomenimo i da je 'The Korean Zombie' trenutno na nizu od dvije impresivne TKO pobjede nad Renatom Moicanom i Frankiejem Edgarom, dok se Ortega u akciju vraća po prvi puta nakon što je u prosincu 2018. poražen od tadašnjeg prvaka Hollowaya.

Linker
19. travanj 2024 13:57